Amânare în judecarea apelului în dosarul Colectiv

  • Curtea de Apel a fixat noi termene în judecarea apelului în procesul tragediei din Colectiv
  • În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dat, în total, 115 ani de închisoare
  • Victimele incendiului au de primit daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro
369 afișări
Imaginea articolului Amânare în judecarea apelului în dosarul Colectiv

La aproape un an de la decizia în primă instanţă, Curtea de Apel Bucureşti a decis azi să amâne, pentru 30 septembrie, judecarea apelului în dosarul Colectiv. 

În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dat pedepse cu închisoarea, cumulat, de 115 ani de închisoare, pentru persoanele responsabile de tragedia din octombrie 2015: patronii clubului Colectiv, fostul primar al Sectorului 4, funcţionari din primărie, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii. Decizia instanţei a fost atacată cu apel de persoanele condamnate şi procurori. 
 
În luna iunie, judecătorii de la instanţa supremă au respins solicitarea făcută de o parte dintre rudele victimelor din incendiul de la Colectiv. Aceştia au cerut instanţei să oblige procurorii să finalizeze mai repede cercetările în dosarul tratamentului primit de răniţi.
 
În motivarea sentinţei Tribunalului Bucureşti, judecătorii arată că tragedia din Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ. Magistraţii au fost de părere că atitudinea ulterioară a unor inculpaţi denotă cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect faţă de suferinţele uriaşe ale victimelor.
 
„Tragedia de la Clubul Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ, în raport cu un cadru legislativ care, chiar dacă nu era perfect, oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, pentru un cetăţean cu o cultură medie", scrie în motivare. Mai mult, magistraţii spun că inculpaţii au adoptat o atitudine de negare şi au invocat vinovăţia altor persoane şi a unor instituţii ale statului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici