Video Cutia neagră a locomotivei care a deraiat în Hunedoara, ridicată pentru a stabili viteza trenului

Reprezentanţii Agenţiei de Investigare Feroviară (AGIFER) au ridicat, marţi, cu acceptul procurorilor hunedoreni, cutia neagră a locomotivei care a deraiat între localităţile Băniţa şi Merişor, judeţul Hunedoara, pentru a vedea viteza cu care rula trenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1011 afișări

Surse judiciare au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii AGIFER au ridicat, în prezenţa poliţiştilor şi cu acceptul procurorilor hunedoreni, cutia neagră a locomotivei.

”A fost ridicată cutia neagră a locomotivei. Este vorba despre un dispozitiv care înregistrează viteza cu care se deplasa trenul”, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acestora, datele de pe cutia neagră trebuie să fie transmise şi procurorilor hunedoreni care investighează dosarul de ucidere din culpă deschis ca urmare a decesului celor doi mecanici.

”E foarte probabil ca accidentul feroviar să se fi produs din cauza sistemului de frânare. Din ce motive, eroare umană sau defecţiune tehnică, rămâne de văzut”, susţin sursele citate.

Până acum nu a fost cerută nicio expertiză în dosar, însă nu este scoasă din calcul o expertiză judiciară.

Pe de altă parte, de la locul accidentului feroviar de sâmbătă au fost luate cele trei vagoane care au rămas pe roţi.

CFR SA continuă, marţi, operaţiunile pentru a se putea relua traficul feroviar între staţiile Petroşani şi Pui.

„Se degajează liniile ca să poată fi reparată infrastructura afectată. Trebuie făcută o expertiză serioasă în cazul podului de pe care au căzut vagoanele”, au declarat reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ.

Dosarul de ucidere din culpă deschis ca urmare a decesului celor doi mecanici care conduceau locomotiva marfarului care a deraiat sâmbătă în zona Merişor a fost deja înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg.

Circulaţia feroviară pe secţia CF Petroşani şi Simeria a fost închisă sâmbătă, 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren de marfă în zona staţiilor Baniţa - Merişor, în urma căruia două persoane au decedat. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici