Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, în Marea Neagră

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, în zona de graniţă româno - bulgară, intensitatea resimţită în Bucureşti fiind de trei - patru grade, potrivit comandamentului de la Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP).

212 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, în Marea Neagră

Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, în Marea Neagră (Imagine: earthquake.usgs.gov)

Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, în Marea Neagră

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 10.49 la o adâncime de 10 kilometri.

Specialiştii de la Comandamentul INFP au stabilit că în zona epicentrală, cutremurul a avut o intensitate de şase pe scara Mercalli.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a informat că, în urma cutremurului, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la 61 de kilometri est de Varna, la 24 de kilometri est de Kavarna şi la 20 de kilometri sud de Şabla.

Cutremurul a fost resimţit şi pe teritoriul Bulgariei

Cutremurul a fost resimţit pe întreg teritoriul Bulgariei - în oraşele de la Marea Neagră Burgas şi Varna, în oraşele din nordul ţării Ruse şi Plevna şi chiar în zona de vest, unde este situată capitala Sofia.

Mişcarea telurică nu a făcut victime şi nu a provocat pagube.

Şocul a fost resimţit cu cea mai mare intensitate în nordul şi nord-estul Bulgariei, precum şi în clădirile înalte din capitala Sofia.

Datele referitoare la cutremur sunt analizate în continuare.

Potrivit martorilor citaţi de postul de radio Darik, unele clădiri mai vechi din oraşul Şabla de la Marea Neagră şi spitalul din altă localitate de pe litoral - Balcik - au suferit mici daune.

Apărarea Civilă din oraşul Varna a anunţat că nu dispune deocamdată de informaţii privind pagubele provocate în regiune. Totuşi, şocul a generat întreruperea conexiunilor la Internet, precum şi a serviciilor de telefonie fixă şi mobilă din oraş. Aceeaşi problemă a fost înregistrată şi în localitatea Razgrad.

Şeful Celulei de Criză din oraşul Ruse a informat că nu s-au înregistrat pagube şi nici persoane rănite. Totuşi, cutremurul a creat o oarecare panică şi i-a determinat pe oameni să-şi părăsească birourile şi apartamentele de la etajele superioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici