Cutremur în Turcia: un grup de studenţi români a solicitat ajutorul ambasadei României

  • Un grup de studenţi români, aflat într-un hotel din Turcia, a solicitat ajutorul ambasadei României pentru a reveni acasă.
  • Apelul a fost făcut după producerea cutremurului devastator din Turcia.
  • Membrii grupului sunt în siguranţă, anunţă autorităţile române.
646 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Turcia: un grup de studenţi români a solicitat ajutorul ambasadei României

Cutremur în Turcia: un grup de studenţi români a solicitat ajutorul ambasadei României

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş. Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere. Ca urmare a dialogului reprezentanţilor ambasadei cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale, s-a confirmat faptul că cetăţenii români sunt în siguranţă.

O echipă consulară din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, a mai spus MAE.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităţilor turce privind cetăţeni români afectaţi. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, dacă situaţia o va impune, a precizat MAE.

Ministerul le reaminteşte cetăţenilor români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici