Cutremur MEXIC | Doi români au cerut asistenţă Ambasadei României la Ciudad de Mexico. Ministerul de Externe anunţă care este starea lor/ Bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 60 de morţi, în urma seismului de magnitudine 8,2

La nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zonă, aceştia fiind în acest moment în siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

5002 afișări
Imaginea articolului Cutremur MEXIC | Doi români au cerut asistenţă Ambasadei României la Ciudad de Mexico. Ministerul de Externe anunţă care este starea lor/ Bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 60 de morţi, în urma seismului de magnitudine 8,2

Cutremur MEXIC | Doi români au cerut asistenţă Ambasadei României la Ciudad de Mexico. MAE: Ei sunt în siguranţă

Potrivit MAE, celula de criză pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul Irma gestionează şi situaţia generată de cutremurul produs în Mexic.

"Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zona. În urma demersurilor întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă", arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis vineri Mediafax.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Bilanţul cutremurului din sud-vestul Mexicului a ajuns la 60 de morţi

Cel puţin 60 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite, în urma cutremurului cu o magnitudine de 8,2 grade care s-a produs în largul coastelor sud-vestice ale Mexicului, acesta fiind cel mai puternic seism produs în această ţară în ultimii 85 de ani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Şeful agenţiei de apărare civilă din Mexic a anunţat că numărul deceselor a crescut la 60. Luis Felipe Puente a confirmat 45 de morţi în statul sudic Oaxaca, cel mai afectat de cutremur. Alte 12 persoane au murit în Chiapas şi trei au decedat în statul Tabasco.

Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 23.50 (7.50, vineri, ora României), epicentrul fiind localizat la aproximativ 100 km sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 35 km.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a afirmat că acesta a fost cel mai puternic seism care a afectat ţara în ultimul secol şi a recomandat cetăţenilor din zonă să rămână vigilenţi în condiţiile în care cutremurul a fost urmat de mai multe replici, unele cu o magnitudine de peste 5 grade.

O avertizare de tsunami a fost emisă pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama şi Honduras.

Din punct de vedere al magnitudinii, cutremurul produs în noaptea de joi spre vineri este cel mai puternic din Mexic după un seism de 8,2 grade care a avut loc în anul 1932 în statul Jalisco. Totuşi, până la această oră, cel mai devastator cutremur produs în Mexic în ultimele decenii rămâne seismul din anul 1985 care a distrus zone însemnate din Ciudad de Mexico şi s-a soldat cu peste 5.000 de morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici