CV-urile aleşilor din Camera Deputaţilor, sub lupa experţilor în comunicare. Cu ce abilităţi „deosebite” se laudă parlamentarii

  • Completarea CV-ului le-a dat bătăi de cap aleşilor
  • Deputaţii consideră că navigarea pe internet este o competenţă digitală
  • Experţii în comunicare recomandă aleşilor să primească un training despre rolul CV-ului de parlamentar
3411 afișări
Imaginea articolului CV-urile aleşilor din Camera Deputaţilor, sub lupa experţilor în comunicare. Cu ce abilităţi „deosebite” se laudă parlamentarii

În 2021, parlamentarii consideră că utilizarea internetului reprezintă o aptitudine digitală. Unul dintre ei este deputatul PNL, Marian Cruşoveanu, care ştie să utilizeze internetul doar pentru browsing, download, upload. Iar Florin Piper Savu poate folosi doar la nivel intermediar: Microsoft Word, Social Media, Navigare Internet.

Este şi cazul Danielei Oteşanu, de la PSD. Deputata de Vâlcea spune că este "utilizator de calculator, în principal accesul la Internet, de unde pot fi preluate şi prelucrate o serie de informaţii de importanţă maximă".

Cu toate că nu are bacul luat, deputatul Dorel Acatrinei are o gamă vastă de competenţe digitale. Printre acestea se numără: "social media, Zoom, Facebook page, Google Drive şi Androidul."

Costin Ciobanu, analist politic, este de părere că aleşii ar trebui să primească un training despre importanţa CV-ului unui parlamentar, care este public.

„Rolul CV-ului pentru un parlamentar este până la urmă să îl ajute să îşi spună mai bine povestea politică, să se conecteze cu electoratul, să trezească încredere şi să poată să arate că parcursul profesional justifică faptul că persoana respectivă e în funcţia respectivă”, explică el.

Lista abilităţilor speciale continuă. De exemplu, Cătălina Ciofu se laudă că are „abilităţi de discernământ şi clar viziune", iar Costel Dunava are „capacitatea de comunicare uşoară cu persoane cu diferite nivele de educaţie".

„Cuvântul-cheie, dacă stăm să ne uităm la un CV de parlamentar, ar trebui să fie relevanţa. Sunt foarte multe lucruri care nu îşi au locul într-un CV de parlamentar”, observă Costin Ciobanu.

Dacă vorbim de relevanţă, deputatul vasluian Mihai-Cătălin Botez şi-a trecut diploma de fitness şi aerobic. Iar Ionel Stancu a fost coordonator şi colaborator în diverse proiecte studenţeşti, precum Balul Bobocilor şi Festivaluri de Modă.

Experţii sunt de părere că informaţiile din CV-uri trebuie filtrate, înainte de a fi postate pe pagina Camerei Deputaţilor. „Nu trebuie să îţi treci toate diplomele pe care le-ai obţinut, începând cu clasa 1, nu te apuci să îţi treci toate activităţile din care ai făcut parte. Trebuie să fii extrem e selectiv”, sfătuieşte analistul Costin Ciobanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici