Dacian Cioloş anunţă rezolvarea problemei românilor reţinuţi de autorităţile britanice

Ministerul de Interne de la Londra a transmis Poliţiei de frontieră britanice să oprească reţinerea în centre pentru imigranţi a cetăţenilor europeni, anunţă Dacian Cioloş.

778 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş anunţă rezolvarea problemei românilor reţinuţi de autorităţile britanice

Dacia Cioloş anunţă rezolvarea problemei românilor reţinuţi de autorităţile britanice

Cioloş scrie pe Facebook că, la jumătatea săptămânii trecute, a sesizat Comisia Europeană, alături de europarlamentarii USR PLUS, cu privire la faptul că mai mulţi cetăţeni europeni, printre care şi români, erau reţinuţi în centre de detenţie de către autorităţile britanice care „interpretau foarte dur noile reguli impuse după Brexit”.

Scrisoarea a fost iniţiată de Alin Mituţa, care a şi urmărit subiectul.

„L-am şi sunat apoi pe vicepreşedintele Comisiei, Maros Sefcovici, pentru a fi sigur că sesizarea noastră nu trece neobservată şi pentru a cere de la cel mai înalt nivel explicaţii de la Londra. De asemenea, am primit şi de la ministrul Bogdan Aurescu informaţii importante despre problema de la graniţa UE-Marea Britanie şi am fost în contact cu Laura Popescu, ambasadoarea noastră la Londra. Presiunea pusă timp de trei zile pe autorităţile britanice a funcţionat. Astăzi, Ministerul de Interne de la Londra a transmis Poliţiei de frontieră britanice să oprească reţinerea în centre pentru imigranţi a cetăţenilor europeni”, este mesajul postat de Dacian Cioloş.

Conform unei anchete Politico, aproximativ 30 de cetăţeni europeni, printre care mai mulţi români, au fost reţinuţi de autorităţile britanice şi duşi în centre de detenţie pentru imigranţi fără acces la comunicaţii, pentru că nu aveau permis de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici