Dâmboviţa: 14 răniţi în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz şcolar

14 persoane, între care nouă copii, au fost rănite, miercuri dimineaţă, după ce un microbuz şcolar în care se aflau 16 elevi s-a ciocnit cu un autoturism Dacia Logan, pe DN 71, în zona localităţii dâmboviţene Mircea Vodă, victimele fiind transportate la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

198 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: 14 răniţi în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz şcolar

Dâmboviţa: 14 răniţi în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz şcolar (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Au ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte nouă copii şi cinci adulţi.

"Am transportat cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte un număr de 13 persoane rănite în urma accidentului în care au fost implicate un microbuz şcolar şi un autoturism Dacia Logan. Sunt opt elevi, şoferul microbuzului, şoferul maşinii Dacia Logan şi trei pasageri din autoturism. Victimele au traumatisme cranio-cerebrale uşoare care nu le pun în pericol viaţa. Un pasager aflat în stare mai gravă, adult din autoturism, are un traumatism cranio-cerebral acut deschis şi va fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti", a declarat dr. Silviu Colomei de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent Raluca Trandafir, a precizat că ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a mai fost adus un elev, astfel că numărul total al victimelor este de 14.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, accidentul a avut loc la ieşirea din localitatea dâmboviţeană Mircea Vodă, pe DN 71 Târgovişte-Bâldana.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent Raluca Trandafir, şoferul unui autoturism Dacia Logan s-a angajat într-o depăşire riscantă, în condiţii de ceaţă, şi nu a mai put reveni pe sensul său de mers, maşina intrând în coliziune cu un microbuz şcolar care circula regulamentar.

În microbuz se aflau 16 elevi de clasele V-VIII, care mergeau din localitatea Mircea Vodă spre şcoala din Sălcioara.

În urma impactului au fost rănite opt persoane - patru elevi din microbuzul şcolar şi patru pasageri din autoturismul Dacia Logan.

La faţa locului au ajuns şapte ambulanţe care au transportat victimele la Spitalul Judeţean din Târgovişte, toţi cei opt răniţi fiind în afara pericolului, potrivit medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici