Dâmboviţa: Bărbatul acuzat că a lovit cu o sticlă în cap un poliţist, condamnat la 12 ani de închisoare

Bărbatul acuzat că a lovit cu o sticlă în cap un poliţist într-un local din Târgovişte şi care ar face parte din gruparea Ghenosu a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Dâmboviţa, pentru tentativă de omor şi ultraj, decizia nefiind definitivă.

262 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Bărbatul acuzat că a lovit cu o sticlă în cap un poliţist, condamnat la 12 ani de închisoare

Daniel Uţă (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au decis ca Daniel Uţă, cunoscut drept Danezu, presupus membru al clanului Ghenosu, să fie condamnat la 12 ani de închisoare, sub acuzaţia de tentativă de omor şi ultraj.

De asemenea, magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au decis obligarea lui Daniel George Uţă la plata a peste 100.000 de euro daune morale către familia victimei şi la plata de servicii medicale către spitalele unde a fost îngrijit poliţistul şi către Poliţia Romană.

"Obliga inculpatul către partea vătămată Constantin Codruţ Oprea prin curatorul Dan Ion la plata sumei de un miliard de lei reprezentând daune morale. În baza art.14 cu art.346 C.p.p. şi art.998 Cod civil obligă inculpatul către părţile civile Adrian Oprea şi Maria Oprea la următoarele sume de bani reprezentând daune materiale şi anume: 30.761,30 euro în echivalent lei la cursul de la data plăţii efective, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale şi terapeutice făcute la Clinica Hochegg din Austria; 2.251 de euro în echivalent lei la cursul de la data plăţii efective, cheltuieli efectuate de partea civilă Maria Oprea în Austria. (...)

Obligă inculpatul către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti cu sediul în Calea Floreasca nr.8, sector 1, Bucureşti la plata sumei de 113.324,08 lei reprezentând cheltuieli spitalizare ocazionate de internarea părţii vătămate Constantin Codruţ Oprea în perioada 05.09.2010 - 17.11.2010, suma urmând a fi reactualizată la data plăţii efective. Obligă inculpatul către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr.Carol Davila la plata sumei de 11.287,44 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare ocazionate de internarea părţii vătămate în perioada 29.03.2011 - 04.04.2011, sumă ce va reactualizată la data plăţii efective", se arată pe portalul instanţelor de judecată al Ministerului Justiţiei.

Totodată, instanţa l-a obligat pe inculpat la plata altor sume către Ministerul Administraţiei şi Internelor (29.858,89 euro) şi către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa (10.000 euro).

Magistraţii au mai decis ca Daniel Uţă să-i plătească lui Constantin Codruţ Oprea suma de 593 de lei, reprezentând diferenţa drepturilor salariale care i s-ar fi cuvenit poliţistului în situaţia în care acesta s-ar fi aflat la serviciu în perioada 1 septemrbie 2010 - 31 martie 2011.

Inculpatul a fost obligat şi la plata a 500 de lei cheltuieli judiciare făcute pe parcursul urmăririi penale.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti.

George Daniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, care ar face parte din gruparea Ghenosu, este acuzat că în septembrie 2010 l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, fiind ulterior prins într-un apartament din Bucureşti şi arestat.

În urma incidentului, poliţistul Codruţ Oprea a fost dus în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost operat pentru un hematom cerebral.

Codruţ Oprea a suferit, la spitalul din Capitală, două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtarea hematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresii cerebrale. Codruţ Oprea a fost transferat la începutul lunii noiembrie 2010 la o clinică specializată în neurochirurgie din Austria.

La 30 martie 2011, el a fost adus în ţară şi internat la Spitalul Militar din Capitală, Ministerul Administraţiei şi Internelor suportând costurile tratamentului. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Floreasca.

În urma apelului umanitar lansat de conducerea MAI, angajaţii instituţiei au contribuit benevol cu sume de bani pentru a susţine tratamentul poliţistului, fiind achitate astfel o parte din serviciile medicale. Totodată, societatea civilă a susţinut apelul umanitar lansat de familie prin intermediul mass-media.

În 23 august, mama poliţistului a primit, la Spitalul Floreasca, decoraţia Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler acordată fiului ei în 12 august de preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici