Dâmboviţa: Căutările ursului rănit din Moroieni au fost încheiate, vor continua în Pietroşiţa

Peste 80 de vânători, jandarmi şi poliţişti au încheiat, joi, în comuna Moroeni, până la limita cu judeţul Prahova, căutările ursului rănit, operaţiunea continuând în localitatea dâmboviţeană învecinată, Pietroşiţa.

306 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Căutările ursului rănit din Moroieni au fost încheiate, vor continua în Pietroşiţa

Dâmboviţa: Căutările ursului rănit din Moroieni au fost încheiate, vor continua în Pietroşiţa (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"S-a căutat peste tot, în cale au apărut mai mulţi urşi, dar niciunul nu era cel căutat, oricum toate animalele au fost direcţionate spre pădure, cât mai departe de comunităţile umane. Peste 80 de poliţişti, jandarmi şi vânători au căutat în zona Muscel din comuna Moroieni, în vederea localizării animalului sălbatic, aceştia fiind sprijiniţi de patru echipe canine specializate în detectarea prin miros şi intervenţie din cadrul Centrului Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu. În acest moment, căutările au loc în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa", a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Emilian Rusu.

Satul Dealu Frumos este localitatea unde sâmbătă a fost ucis bătrânul de 71 de ani, iar ieri un cioban s-a adăpostit într-o baracă pentru a scăpa de un urs care i-a atacat pe el şi animalele din stână.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a luat o serie de măsuri pentru a informa populaţia cu privire la riscurile existente în zonă şi pentru a asigura cetăţenilor "sentimentul de siguranţă".

"Astfel, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni şi ai Posturilor de Poliţie arondate sunt în Moroeni, Pietroşiţa şi Buciumeni, cele trei localităţi din nordul judeţului, pentru a înmâna cetăţenilor peste 500 de pliante conţinând atenţionări şi recomandări în cazul prevenirii atacurilor animalelor sălbatice, cele trei localităţi fiind atent supravegheate de poliţişti. Recomandăm cetăţenilor ca în cazul în care observă prezenţa unui animal sălbatic în localitate să sune imediat la numărul unic de urgenţă 112, apel gratuit, pus la dispoziţia acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi bărbaţi reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului, sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa şi urmează a fi prezentaţi, joi seară, instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa au dispus reţinerea lui Mihai Marmandiu, pentru complicitate la braconaj, şi a lui Severin Marmandiu, pentru favorizarea infractorului, urmând ca, în cursul zilei de joi, aceştia să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Pucioasa cu propunere de arestare preventivă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Dosarul cu propunerea de arestare preventivă a celor doi bărbaţi nu a ajuns la Judecătoria Pucioasa, potrivit reprezentanţilor instanţei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Pucioasa, Georgiana Muraru, a declarat pentru MEDIAFAX că în dosar continuă audierile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici