Dan Diaconescu rămâne cu interdicţiile de a părăsi ţara şi de a vorbi despre dosarul său

Patronul OTV, Dan Diaconescu, rămâne cu interdicţiile de a părăsi ţara şi de a vorbi despre acuzaţiile din dosarul în care este cercetat pentru şantaj şi ameninţare, după ce Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti i-a respins, luni, contestaţia.

142 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu rămâne cu interdicţiile de a părăsi ţara şi de a vorbi despre dosarul său

Dan Diaconescu rămâne cu interdicţiile de a părăsi ţara şi de a vorbi despre dosarul său (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Contestaţia lui Dan Diaconescu faţă de decizia procurorilor anticorupţie de a-i prelungi interdicţiile în dosarul în care este cercetat a fost discutată, luni, în cameră de consiliu. La finalul dezbaterilor, instanţa a decis respingerea contestaţiei lui Dan Diaconescu.

Patronul OTV a cerut instanţei să îi permită atât să părărească ţara, cât şi să îi ridice interdicţia de a putea vorbi despre dosarul în care este cercetat, respectiv de a putea să îşi exprime liber dezacordul faţă de acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

În 22 iulie, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Dan Diaconescu că interdicţiile impuse lui pe parcursul urmăririi penale au fost prelungite.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, este cercetat de procurorii DNA pentru şantaj şi ameninţare. Diaconescu a fost arestat preventiv din 23 până în 25 iunie, când măsura a fost înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara. Lui Dan Diaconescu i s-au impus şi alte interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz şi de a discuta cu celelalte persoane cercetate în dosar.

Realizatorul OTV Doru Pârv, cercetat alături de Dan Diaconescu în cazul şantajării primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, a rămas în arest, instanţa respingând cererea acestuia de eliberare.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".

Primarul ar fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv, potrivit procurorilor.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană.

În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici