Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: O centrală de cogenerare este soluţia pentru bomba ecologică de la marginea Capitalei

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, propune construirea unei centrale ecologice de cogenerare pentru a rezolva problema deşeurilor acumulate la periferia Capitalei, se arată într-un comunicat de presă emis, luni, de Primăria Sectorului 1.

274 afișări
Imaginea articolului Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: O centrală de cogenerare este soluţia pentru bomba ecologică de la marginea Capitalei

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: O centrală de cogenerare este soluţia pentru bomba ecologică de la marginea Capitalei (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"Solicit Primăriei Municipiului Bucureşti efectuarea tuturor demersurilor pentru emiterea documentelor necesare în vederea construirii unei centrale ecologice de cogenerare care va rezolva problema deşeurilor acumulate la periferia Sectorului 1. Numai printr-un efort comun putem dezamorsa aceste veritabile bombe ecologice şi vom putea creşte calitatea vieţii locuitorilor din aceste zone", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 a sesizat Garda de Mediu săptămâna trecută în privinţa gropii de gunoi IRIDEX - Chiajna, după ce locuitorii din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Chitila, zona Şoselei de Centură şi Străuleşti au făcut sesizări privind calitatea proastă a aerului.

Ministerul Mediului a depistat în nord-vestul Capitalei valori de hidrogen sulfurat care depăşesc limitele normale, mirosul de care se plâng bucureştenii venind cel mai probabil de la groapa de gunoi IRIDEX – Chiajna. Autorităţile vor efectua un control în perioada următoare.

Valorile descoperite de Ministerul Mediului nu reprezintă încă un pericol pentru locuitorii Capitalei, a susţinut comisarul Gărzii de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, care a dat asigurări că Ministerul va colabora şi cu direcţiile de sănătate publică.

Comisarul a mai precizat că în ultimele 18 luni, în urma controalelor efectuate la groapa de gunoi IRIDEX, s-au dispus amenzi în valoare de 430.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici