Dăncilă, despre Codul finanţelor publice locale: Poate suma de 750 lei/locuitor va putea fi crescută / Premierul: Excedentul bugetar va putea fi utilizat şi pentru cheltuieli de personal

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Adunarea generală a UNCJR, că proiectul Codului finanţelor publice locale urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului, ea avansând posibilitatea ca suma de 750 de lei/locuitor, din formula de echilibrare, să poată fi crescută.

442 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre Codul finanţelor publice locale: Poate suma de 750 lei/locuitor va putea fi crescută / Premierul: Excedentul bugetar va putea fi utilizat şi pentru cheltuieli de personal

Dăncilă, despre Codul finanţelor publice locale: Poate suma de 750 lei/locuitor va putea fi crescută

„În ceea ce priveşte Codul finanţelor publice locale, proiectul este finalizat în baza tezelor prealabile adoptate în 2017 şi urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului. Elementul principal al codului va fi formula de echilibrare a bugetelor locale. Aşa cum am încercat şi în 2018, conform programului de guvernare, ne-am propus ca 100% din impozitul pe venit să fie sursa bugetelor locale, şi echilibrarea să conducă la bugete minime de funcţionare. După cum ştiţi, în 2018 s-a stabilit 750 de lei pe locuitor”, le-a spus Dăncilă preşedinţilor de CJ.

Ea a arătat că, împreună cu preşedinţii de CJ, în cadrul grupurilor de lucru, se va identifica cea mai bună variantă pentru această formulă.

„De exemplu, poate suma de 750 de lei va fi doar pentru un minim şi va putea fi crescută în funcţie de serviciile publice existente la nivelul fiecărei localităţi. Aşteptăm de la dvs. o propunere fundamentată şi agreată cu toate structurile asociative din administraţia locală, astfel încât acest proiect de lege important să fie cât mai repede promovat”, a spus Dăncilă.

Dăncilă, la UNCJR: Excedentul bugetar va putea fi utilizat şi pentru cheltuieli de personal

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis, joi, preşedinţilor de CJ, la adunarea generală a UNCJR, că în perioada următoare se va introduce posibilitatea utilizării excedentului bugetar şi pentru finanţarea cheltuielilor de personal, dar şi a contractării de împrumuturi din trezorerii.

„Împreună cu viceprim-ministrul Paul Stănescu şi cu ministrul Eugen Teodorovici voi urmări implementarea măsurilor înscrise în Legea bugetului pe anul 2018, respectiv regularizarea sumelor de echilibrare pentru fiecare UAT, în conformitate cu execuţia bugetară la 31.12.2017”, a precizat Dăncilă, în faţa preşedinţilor de CJ.

„Altfel spus, ne vom asigura că veniturile în 2018 nu vor scădea sub nivelul celor din 2017. Mai mult, în perioada următoare, vom introduce posibilitatea utilizării excedentului bugetar şi pentru finanţarea cheltuielilor de personal, plata arieratelor, a corecţiilor financiare sau a sentinţelor judecătoreşti definitive, dar şi a contractării de împrumuturi din trezorerii pentru realizarea de investiţii publice”, a detaliat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici