Danemarca renunţă la certificatul de vaccinare anti-COVID. A fost prima ţară care l-a introdus

  • Danemarca a fost prima ţară care a introdus un permisul Covid, în urmă cu şase luni.
  • Certificatul era obligatoriu pentru a putea accede în majoritatea locurilor publice.
  • Măsură renunţării la această condiţionare este data de faptul că epidemia este ţinută sub control în această ţară.
3499 afișări
Imaginea articolului Danemarca renunţă la certificatul de vaccinare anti-COVID. A fost prima ţară care l-a introdus

Danemarca renunţă la certificatul de vaccinare anti-COVID

Condiţie obligatorie pentru a putea pătrunde în anumite locaţii publice, certificatul a fost abolit astăzi în Danemarca, prima ţară care l-a şi introdus în pandemie.

Decizia a fost luată cu câteva zile înainte de ridicarea tuturor restricţiilor, măsură anunţată pentru 10 septembrie. În ţara nordică, epidemia se consideră că fiind ţinută sub control, cu 71,8 la sută din populaţie complet vaccinată.

Disponibil pe aplicaţie sau în format tipărit, permisul a fost întotdeauna considerat o cerinţă temporară şi, iniţial, ar fi trebuit să expire pe 1 octombrie.

Totuşi, astăzi, permisul nu mai este necesar în cafenele, baruri, restaurant şi săli de sport. Va fi totuşi necesar la evenimente publice majore interioare şi în cluburi de noapte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici