Daniel Dragomir o îndeamnă pe Alina Bica să vorbească: Se rugau de ea să îl salte pe Horodniceanu/ Replica procurorului şef al DIICOT: Poate nu a fost rugată suficient

Daniel Dragomir, fostul ofiţer SRI, a relatat miercuri, după audierea din dosarul Black Cube, un moment în care spune că fostul adjunct al SRI, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, o rugau pe Alina Bica să îl ridice cu mascaţii pe Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT.

13849 afișări
Imaginea articolului Daniel Dragomir o îndeamnă pe Alina Bica să vorbească: Se rugau de ea să îl salte pe Horodniceanu/ Replica procurorului şef al DIICOT: Poate nu a fost rugată suficient

Daniel Dragomir o îndeamnă pe Alina Bica să vorbească: Se rugau de ea să îl salte pe Horodniceanu

"Îmi aduc aminte cu dezgust de un moment în care Coldea şi Dumbravă se rugau de Alina Bica să îl salte pe Horodniceanu în stradă cu mascaţi şi Bica s-a opus la momentul acela. Eu cred că Alina Bica îşi aduce aminte din Costa Rica şi aşa cum eu şi alţii vorbesc, va ieşi şi Bica să iasă să spună cum au vrut ei să îl salte pe Horodniceanu. Aşa vom înţelege cu dosarul Black Cube care a fost treaba cu Kovesi şi Horodniceanu", a declarat Daniel Dragomir.

Horodniceanu: Nu ştiu ca Bica să fi fost rugată să fiu săltat. Poate nu a fost rugată suficient

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Hordniceanu, a declarat, miercuri seară, că nu cunoaşte ca Alina Bica să fi fost rugată de Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă să îl ridice cu mascaţii, aşa cum a spus Daniel Dragomir, precizând că nu i se pare normal să asculte ce spune fostul ofiţer SRI.

Întrebat dacă ştie că Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă i-ar fi cerul Alinei Bica să îl ridice cu mascaţii, aşa cum a precizat Daniel Dragomir, seful DIICOT a spus, la România TV: "Nu cunosc. Am aflat şi eu astăzi de la un coleg de al dumneavoastră ( din presă -n.r.). Înseamnă că nu au rugat-o suficient (Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă -n.r). Probabil că mă simpatiza (Alina Bica-n.r.) din moment ce nu a dat curs rugăminţii".

De asemenea, acesta a precizat că:"Nu mi se pare normal să ascult ceea ce zice domnul Dragomir care este într-o situaţie delicată şi care, sigur, este tentat să spună tot ceea ce doreşte".


Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia a expirat pe 19 mai.

Daniel Dragomir a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, el declarând, într-un interviu pentru Gândul că, ani de zile, a stat în acelaşi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.

Dumitru Dumbravă a fost promovat, în 2014, la gradul de general de brigadă. A fost sef al Directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al Serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Florian Coldea a fost omul doi din SRI timp de 12 ani, fiind considerat “creierul” instituţiei. Coldea a demisionat din SRI la începutul lui 2017, după ce Sebastian Ghiţă a făcut publică relaţia de prietenie pe care o avea cu Florian Coldea.

Alina Bica a fost şef al DIICOT, ulterior fiind acuzată pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de membru în comisia ANRP. Bica se află în Costa Rica, iar avocaţii săi au anunţat că are statut de refugiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici