Daniela Bartoş, fostul ministru al Sănătăţii, găsită în incompatibilitate de Agenţia de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a găsit în incompatibilitate trei persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical, printre acestea numărându-se şi fostul ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş.

2412 afișări
Imaginea articolului Daniela Bartoş, fostul ministru al Sănătăţii, găsită în incompatibilitate de Agenţia de Integritate

Daniela Bartoş, fostul ministru al Sănătăţii, găsită în incompatibilitate de Agenţia de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Dumitru Popescu, fost manager al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca din judeţul Buzău având în vedere că acesta, în perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017, a exercitat simultan funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N. Totodată, procurorii de integritate au constatat indicii privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii”, întrucât Popescu nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în calitate de manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcţiilor de preşedinte al Consiliului de administraţie/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor Spital Săpoca I.F.N. şi în declaraţiile de interese funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie/director.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău pentru verificări privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Procurorii de integritate au constatat şi o stare de incompatibilitate în cazul Dorinei Donciu, şef Secţia Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie ,,Socola” Iaşi din judeţul Iaşi. Aceasta, în perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017, a deţinut funcţia de şef Secţia Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L.

Şi fostul ministru al Sănătăţii între 2000-2003 şi fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Daniela Bartoş, a fost găsită în incompatibilitate. În perioada 21 ianuarie 2015 – 07 septembrie 2017, ea a deţinut simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, respectiv în perioada 22 noiembrie 2016 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare. Dorina Donciu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici