Dascăli din Olt şi Timiş, prinşi când încercau să copieze la Titularizare şi eliminaţi din examen. Ce gadgeturi au folosit

Patru dascăli din judeţul Olt au fost eliminaţi din examenul de Titularizare, miercuri, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze. Unul dintre ei a folosit un smartwatch. Şi în judeţul Timiş, un cadru didactic a fost dat afară din examen, fiind prins cu clasicele "fiţuici".

1343 afișări
Imaginea articolului Dascăli din Olt şi Timiş, prinşi când încercau să copieze la Titularizare şi eliminaţi din examen. Ce gadgeturi au folosit

Dascăli din Olt şi Timiş, prinşi când încercau să copieze la Titularizare şi eliminaţi din examen. Ce gadgeturi au folosit

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat că trei dintre dascălii eliminaţi susţineau examenul la centrul organizat la Colegiul Tehnic Metalurgic, iar cel de al patrulea, la Şcoala Gimnazială Nr. 3.

Cei patru au încercat să copieze cu ajutorul "clasicelor fiţuici", al telefonului şi chiar al unui ceas inteligent.

Din cei 668 de candidaţi înscrişi să susţină examenul de Titularizare, în judeţul Olt, 462 au fost prezenţi, în timp ce 119 au lipsit, iar alţi 55 s-au retras din motive personale, în vreme ce doi au absentat din motive medicale. Un candidat nu a mai fost lăsat să susţină examenul deoarece nu a depus la dosarul de înscriere actele de studii.

În judeţul Olt, examenul s-a desfăşurat în trei centre din Slatina: Şcoala Gimnazială Nr. 3, Colegiul Tehnic Metalurgic şi Colegiul Naţional "Ion Minulescu". Proba a fost supravegheată audio şi video.

Doar 21 de posturi sunt titularizabile în judeţ. Cei mai mulţi dintre candidaţi trebuie să se mulţumească cu unul dintre cele 563 de posturi sau fragmente de norme, care sunt însă netitularizabile.

Şi în judeţul Timiş au fost probleme la examenul de titularizare, un candidat care a susţinut proba scrisă pe un post de educator la un centru din judeţul Timiş a fost eliminat din sală după ce a fost prins cu "fiţuici".

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au transmis că acest candidat a fost eliminat din sală.

În total, din judeţul Timiş s-au înscris la examenul de Titularizare 966 de candidaţi pentru 58 de discipline de concurs. Cei mai mulţi candidaţi şi-au dorit să fie titulari pe un post de educator – 179, 115 pentru cel de învăţător, 85 – profesori titulari de educaţie fizică şi sport, 79 – limba română, 71 – limba engleză şi 65 – psihopedagogie specială.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici