Video Dascălii vin în ajutorul medicilor. Profesorii Universităţii de Farmacie din Cluj prepară dezinfectant pentru mâini pentru eroii din spitale

  • Cadrele didactice de la Universitatea de Farmacie din Cluj îi ajută pe medici în lupta contra pandemiei
  • Profesorii fac continuu de zile întregi, cu resursele Universităţii şi cu ajutorul donaţiilor, solutii antiseptice pentru mâini
  • Zeci de litri au fost deja livraţi spitalelor din judeţ, iar activitatea abia acum a început
3003 afișări

Ştii deja că soluţii dezinfectante pentru mâini nu se mai găsesc, însă profesorii de la Universitatea de Farmacie din Cluj au gasit o soluţie să vină în ajutorul eroilor din spitale.

“Am organizat un mic flux tehnologic. Acest alcool este din donaţii, de la o companie privată şi încercăm să preparăm în cantităţi mici. Acum nu mai durează aşa mult, la început a fost mai mult, ne organizăm destul de binişor şi avem pregătite toate ingredientele. Într-o oră facem cam o şarjă de 10 litri”, spune Ovidiu Crişan, profesor Universitatea de Farmacie Cluj.

„Este un gest de solidaritate cu instituţiile statului aflate în linia întâi în această luptă cu pandemia creată de acest coronavirus”, a declarat Geanina Cristina Crişan, decanul Universităţii de Farmacie Cluj.

„Facultatea de Farmacie s-a mobilizat foarte repede, am centralizat materia primă pe care o aveam în facultate, am preluat o reţetă recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii tocmai pentru aceste situaţii. Produsul se prepară în şarje mici, asta este şi recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până la 50 de litri, se lucrează de dimineaţa până seara, toate cadrele didactice s-au oferit să ajute medicii. Vom face asta cât timp va fi nevoie”, mai spune ea.

De cand au început activitatea voluntară, profesorii lucrează continuu. Vor să creeze cât mai mult dezinfectant pentru mâini ca să îi ajute pe medici. Acum fac într-o oră 10 litri.

„Preparăm dispersia de glicerină în apă, dincolo avem apa oxigenată, alcoolul. Este o satisfacţie să putem să ne implicăm , o responsabilitate împlinită”, spune Marcela Achim, profesor Universitatea de Farmacie Cluj.

Dupa ce dezinfectantul ajunge în flacoane, alţi profesori lipesc etichetele, iar produsul este gata de livrare. Dezinfectantul este preparat întru totul după reţeta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici