”De ce dărâmă pisicile obiecte?”. Un medic veterinar oferă explicaţia

  • Veterinar: Dărâmatul lucrurilor combină trei activităţi într-una singură
  • Un video de la Grand Veterinary Hospital explică de ce e important pentru pisici să dărâme lucruri
  • În principiu, ele se bucură şi de atenţia pe care o primesc în acest fel
30823 afișări
Imaginea articolului ”De ce dărâmă pisicile obiecte?”. Un medic veterinar oferă explicaţia

Un medic veterinar a răspuns la întrebarea pe care mai mulţi stăpâni de pisici au avut-o: ”De ce le place să dărâme lucruri?”.

”Sigur că le place să sară pe lucruri. Pe Fistic îl interesează acum un scaun pe care îl avem aici. Deci sunt curioase în legătură cu mediul. Şi când sunt lucruri pe masă, pot să înveţe multe deplasând aceste lucruri cu lăbuţa. Pot să înveţe ce greutate au aceste lucruri, dacă pot să facă zgomot, poate să le placă sunetul pe care îl face un obiect pe care îl dărâmă”, povesteşte veterinarul.

Dărâmatul lucrurilor combină trei activităţi într-una singură. Aşa că pisica explorează mediul, învaţă cât de grele sunt lucrurile din jur şi profită de atenţia pe care o obţine de la stăpânul său.

”S-ar putea chiar să le placă atenţia pe care o primesc de la tine atunci când răstoarnă ceva în casă. Aşa că atunci când ai o pisică, trebuie să te asiguri că este pe cât posibil într-un mediu sigur. Ca să nu distrugă nimic ce ţi se pare preţios. Dar, în acelaşi timp, vrei să le oferi diferite zone pe care să le poată explora pentru că le place acest lucru. Niveluri diferite,  perspective pe care le pot avea, şi lucruri pe care să le poată muta, ca să aibă cu ce să se joace la îndemână în mediul în care se află”, a adăugat medicul veterinar.

În România sunt peste 10 milioane de animale de companie, dintre care 4 milioane sunt pisici. 4 din 10 români îşi împart casa cu una sau mai multe pisici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici