Video DE CE IUBESC ROMÂNIA - Martin Harris: România are un amestec deosebit de culturi. Este cea mai europeană ţară din Europa - VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a declarat pentru MEDIAFAX că, pentru el, România este "cea mai europeană ţară din Europa", deoarece are un amestec deosebit de culturi.

2574 afișări

"Iubesc România", a spus Martin Harris într-o limbă română perfectă. "Pentru mine, cred că (România - n.r.) este poziţia cea mai bună în Europa, în acest moment", a spus acesta, adăugând că ţara în care a fost desemnat să reprezinte Marea Britanie este una dinamică şi "într-un proces de schimbare".

"Avem o oportunitate să sprijinim acest efort", a spus oficialul britanic, mărturisind că îi plac foarte mult peisajele din România, unde există "o cultură deosebită". Harris a vizitat foarte multe zone din România, precum Maramureşul sau Constanţa şi, înainte de a primi mandatul de ambasador, a locuit în Iaşi. "Aici este un amestec deosebit...german, otoman, ortodox, francez", a spus el.

Un fan al României, Harris are, însă, la reşedinţa din Bucureşti două pisici care sunt, însă, "ruseşti", Puşkin şi Tolstoi, cărora li se alătură doi căţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici