De ce li s-a tăiat turcilor accesul la o resursă importantă de comunicare

Twitter a fost blocat în Turcia, iar decizia ar aparţine guvernului.

3086 afișări
Imaginea articolului De ce li s-a tăiat turcilor accesul la o resursă importantă de comunicare

De ce li s-a tăiat turcilor accesul la o resursă importantă de comunicare

Twitter este blocat în Turcia pe mai multe reţele, a raportat grupul NetBlocks care monitorizează întreruperile serviciului de internet, precizând că nu a fost oferită nicio explicaţie oficială, dar că blocada vine într-un moment în care autorităţile şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la dezinformarea online în urma cutremurelor care au afectat sudul Turciei, precum şi nordul Siriei.

The New York Times relatează că natura coordonată a blocadei pare să sugereze că este rezultatul unui ordin din partea guvernului, potrivit Alp Toker, directorul NetBlocks. Tot potrivit lui Toker, blocarea ar fi fost efectuată cu software instalat de furnizorii de telecomunicaţii care pot împiedica încărcarea unor site-uri şi servicii specifice.

Până acum Twitter se număra printre canalele folosite pentru a da indicaţii cu privire la locul unde se aflau persoanele prinse sub dărâmături, însă ieri poliţia turcă a raportat că au arestat cel puţin 4 persoane acuzate că au difuzat informaţii false pe platformă. The Guardian aminteşte că astăzi preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat cetăţenii să asculte doar canalele oficiale de informare şi nu pe cele pe care le-a definit drept „provocatoare”.

În timpul unei vizite în zonele afectate de cutremur, Erdogan a recunoscut că au existat „probleme” în primele etape ale eforturilor de ajutorare, dar a adăugat că „azi este mai bine şi mâine va fi şi mai bine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici