De ce ne plac artificiile? Un neurocercetător din Londra a găsit explicaţia

  • Daniel Glaser, neurocercetător şi director la Science Gallery London, a găsit explicaţia
  • El a analizat răspunsul neurologic pe care îl au oamenii când văd artificii
  • Motivul? Artificiile ne provoacă teamă înainte să ne încânte
1363 afișări
Imaginea articolului De ce ne plac artificiile? Un neurocercetător din Londra a găsit explicaţia

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacă încă te dor urechile de la zgomotul artificiilor de azi-noapte, îţi spun acum motivul pentru care, totuşi, îţi plac. Şi nu e ceea ce te-ai aştepta.

Daniel Glaser este un cercetător britanic şi a vrut să afle motivul. Aşa că a testat răspunsul neurologic al oamenilor când văd artificii.
 
Rezultatul? Artificiile declanşează nervii din creier care sunt responsabili cu frica! Lumina artificiilor te face să anticipezi un pericol iar zgomotul puternic confirmă percepţia creierului. Acest moment şi efectul vizual al artificiilor duc la un puseu de dopamină, substanţa care aduce efectul plăcerii.
 
Acum că ţi-am povestit efectul artificiilor, hai să-ţi arăt şi recordul mondial. La începutul lui 2020 a fost lansată cea mai mare explozie provocată de artificii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici