De ce un creator OnlyFans ar putea ajunge la închisoare pentru că a postat nuduri

  • La doar 22 de ani, Titus Low este unul dintre cei mai de succes creatori OnlyFans din Singapore.
  • Mii de oameni sunt abonaţi la el pe platforma online unde utilizatorii pot cumpăra sau vinde conţinut original.
  • Site-ul este cunoscut mai ales pentru conţinutul său explicit pentru adulţi, Low însuşi folosindu-l pentru a posta fotografii şi videoclipuri nud.
  • Dar în decembrie anul trecut, Low a fost arestat şi acuzat de "transmitere de materiale obscene" - devenind astfel primul creator OnlyFans care a fost urmărit penal în Singapore.
981 afișări
Imaginea articolului De ce un creator OnlyFans ar putea ajunge la închisoare pentru că a postat nuduri

El ar putea fi condamnat la luni de închisoare dacă o instanţă îl va găsi vinovat. În conformitate cu Codul penal din Singapore, este ilegal să transmiţi materiale obscene prin mijloace electronice sau să participi sau să primeşti profituri din orice afacere în care sunt transmise astfel de materiale.

"Din punct de vedere tehnic, [asta înseamnă] că este ilegal să trimiţi o fotografie nud cu tine însuţi, chiar dacă este consimţită", a declarat Mark Teng, directorul executiv al unei firme de avocatură.

Cazul a stârnit multă vâlvă la nivel local şi a adus noi întrebări cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru creatorii locali OnlyFans. De asemenea, a generat o conversaţie mai amplă cu privire la întrebarea dacă acest tip de conţinut ar trebui chiar să fie incriminat în Singapore.

Călătoria lui Low pe OnlyFans a început cu doar şase luni în urmă. Înainte de asta, el a spus că se străduia să se descurce să se descurce, dar site-ul i-a permis să obţină independenţa financiară. "În cazul meu, este un lucru consensual între adulţi. Aşa că nu am crezut că există vreo problemă [fiind pe OnlyFans]", a declarat el pentru BBC.

Dar în octombrie anul trecut, cinci ofiţeri de poliţie au sosit la locuinţa sa, confiscându-i telefonul, iPad-ul şi detaliile contului său OnlyFans, a spus el. Poliţia a declarat că primise un raport prin care era informată că Low ar fi transmis materiale obscene prin intermediul contului său OnlyFans. El a fost avertizat să nu mai acceseze contul şi a fost avertizat că o încălcare a acestui lucru ar constitui o infracţiune penală.

Însă, potrivit poliţiei, Low a redobândit accesul la contul său, a continuat să posteze "materiale obscene" pe acesta şi a deschis, de asemenea, un cont secundar. Low a declarat pentru BBC că a încercat să revină în contul său deoarece depindea de acesta pentru cheltuielile sale - platforma fiind principala sa sursă de venit.

Pe 2 noiembrie, poliţia a venit din nou la el acasă şi i-a confiscat din nou telefonul de rezervă şi contul său OnlyFans, a adăugat el. Mai mult de o lună mai târziu, la 29 decembrie, i s-a spus să se prezinte la secţie. "Mi-au spus că voi fi acuzat şi arestat... şi mi-au pus cătuşele şi m-au închis. M-am simţit foarte speriat şi, după felul în care m-au tratat, a fost ca şi cum aş fi făcut ceva foarte rău" a declarat el. 

I s-au adus două acuzaţii - pentru că ar fi transmis materiale obscene prin intermediul a două conturi OnlyFans şi pentru că nu a respectat un ordin de a nu accesa contul. Prima acuzaţie este pasibilă de până la trei luni de închisoare, iar cea de-a doua de până la şase luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici