Video De la Sfântul Mormânt, în casele românilor. Lumina Sfântă calmează spiritele după o săptămână de controverse în rândul autorităţilor

  • Aseară, la 18.30, Sfânta Lumină a ajuns de la Ierusalim la Otopeni. Pe aeroport, preoţii au aşteptat-o pentru a o duce în toată ţara.
  • Lumina a ajuns de la aeroport la Patriarhie şi la mai multe biserici din Bucureşti, care au funcţionat ca noduri în reţeaua de distribuţie.
  • Preoţii şi voluntarii au trecut pe la casele oamenilor sau pe la scările de bloc, unde au împărţit lumină credincioşilor sau au lăsat candele aprinse
241 afișări

Săptămâna Mare a fost marcată de controversa cu privire la împărţirea Paştilor şi a Sfintei Lumini de către preoţi şi voluntari. Preşedintele Klaus Iohannis s-a împotrivit public protocolului încheiat între BOR şi MAI pentru participarea forţelor de ordine la efortul de împărţire a Luminii. Ion Vela, ministrul Afacerilor Interne a făcut pasul înapoi şi a modificat protocolul.

Românii au aşteptat liniştiţi Paştele, iar lucrurile s-au desfăşurat firesc, fără incidente. Preoţii au preluat Lumina de la aeroportul Otopeni şi au distribuit-o către credincioşi, cu ajutorul voluntarilor. Sărbătoarea Paştilor îi surprinde pe români distanţaţi social, dar apropiaţi, solidari şi încrezători că lucrurile se vor îndrepta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici