De Paştele Blajinilor, Mitropolitul Italiei a slujit la Udine: ”Tinerii erau norocoşi să se căsătorească în România”

  • Românii din Udine au ascultat, duminică, slujba oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Policarp, Mitropolitul Italiei.
  • În predică, Mitropolitul i-a încurajat pe oameni să nu se simtă singuri pe meleaguri străine şi a făcut referire la o vorbă de-a bunicii sale.
557 afișări
Imaginea articolului De Paştele Blajinilor, Mitropolitul Italiei a slujit la Udine: ”Tinerii erau norocoşi să se căsătorească în România”

De Paştele Blajinilor, Mitropolitul Italei a slujit la Udine: ”Tinerii erau norocoşi să se căsătorească în România”

Paştele Blajinilor a fost sărbătorit în număr mare de credincioşii ortodocşi din localitatea Sedegliano (provinicia Udine). Cel mai important prelat venit să slujească a fost Înalt Preasfinţia Sa Policarp, Mitropolitul Italiei, care, la final, şi-a deschis sufletul, informează Gazeta Românească.

”Eu sunt din Grecia, însă îmi amintesc că bunica mea spunea că tinerii erau norocoşi să se căsătorească în România, fiind considerată o ţară bogată. Cu 12 ani în urmă, eram în România. Am o icoană frumoasă de acolo. Vă doresc ca viaţa voastră să fie plină de lumina naşterii, de bucurie“, li s-a adresat Mitropiltul credincioşilor.

“M-am simţit foarte bine aici, ca şi în parohia mea din Grecia. Chiar şi tradiţiile sunt aceleaşi. Trebuie să ştiţi că nu există diferenţă, toţi suntem fraţi. Singura diferenţă care poate fi este cea de limbă vorbită şi mai mult nu. Eu vorbesc greceşte, voi - româneşte, alţii - italiană, ucraineană şi aşa mai departe.

Credinţa, în primul rând, este personală, aparţine fiecărui om în parte. Aş putea spune, un dar de la Dumnezeu. E nevoie de multă răbdare şi putere să o dobândim. Vine ca şi un premiu de la Dumnezeu. Cei care o au, chiar şi cei care nu o au, trebuie să creadă în ceva anume. Credinţa e universală şi toţi trebuie să credem în ceva”, a predicat înaltul prelat.

ÎPS Mitropolit al Italei i-a încurajat pe românii aflaţi în pribegie: ”Un mesaj foarte important pe care vreau să vi-l transmit este să nu vă simţiţi niciodată străini. Nu sunteţi! Nu este posibil aşa ceva! Pentru că trăim într-o lume care de fapt este un mare sat, unde toţi suntem săteni, concetăţeni. Contribuim la creşterea economiei şi a culturii ţării în care trăim!”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici