De vineri, românii pot ieşi din ţară doar cu certificatul digital. Documentele cu cod QR, necesare la trecerea frontierelor de stat în UE

  • Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, de vineri vor fi recunoscute doar certificatele digitale.
  • Aceste documente dovedesc vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR şi conţin un cod QR.
  • Potrivit GCS, „tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat”.
58824 afișări
Imaginea articolului De vineri, românii pot ieşi din ţară doar cu certificatul digital. Documentele cu cod QR, necesare la trecerea frontierelor de stat în UE

Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute, de vineri, ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

„Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat”, potrivit GCS.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului naţional al României, conform sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici