Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie

Decanul Baroului Braşov, Aurel Moldovan, a propus, sâmbătă, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), ca fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie, precizând că ei "pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii".

370 afișări
Imaginea articolului Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie

Decanul Baroului Braşov: Fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi în avocatură întrucât provin din familie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi", a consemnat Aurel Moldovan într-un punct de vedere exprimat sâmbătă, la întrunirea Consiliului UNBR din Bucureşti.

Decanul braşovean a arătat că, avându-se în vedere "multitudinea de nemulţumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cât şi ecourile aceluiaşi examen şi contestaţiile făcute, s-a hotărât să se organizeze o nouă stagiune de examen de admitere în avocatură".

Deşi invocă criteriile de integritate în organizarea examenului grilă, decanul arată că "mulţi copii ai avocaţilor, care au zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot fi respinşi în primul rând din cauza modului de organizare a examenului".

"Văzând şi faptul că tocmai în această «stricteţe» se pot comite erori sau lipsuri din diferite cauze, vă aduc în atenţie această problemă. Altfel spus, în calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi", a subliniat sursa citată.

Astfel, avocatul Moldovan a rugat să fi supus atenţiei "acest punct de vedere, întrucât chiar şi avocaţii care la o apreciere extremă pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii profesionale a părinţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici