Decedat la două săptămâni de la prima doză de vaccin anti-COVID. Gheorghiţă, despre cazul profesorului din Oradea: Nu are nicio legătură cu vaccinarea

  • Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre un profesor din Oradea, care a murit după ce s-a vaccinat, spunând că a avut o ruptură de aortă.
  • În ceea ce priveşte cazul asistentei medicale care făcuse ambele doze ale vaccinului, Gheorghiţă a spus că aşteaptă rezultatele Institutului de Medicină Legală.
8974 afișări
Imaginea articolului Decedat la două săptămâni de la prima doză de vaccin anti-COVID. Gheorghiţă, despre cazul profesorului din Oradea: Nu are nicio legătură cu vaccinarea

Gheorghiţă, despre decesul unui profesor din Oradea: Nu are nicio legătură cu vaccinarea

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat la Digi24 că decesul profesorului din Oradea nu are legătură cu vaccinarea. De asemenea, autorităţile aşteaptă rezultatele necropsiei în cazul asistentei medicale decedate după ce a făcut ambele doze ale vaccinului.

„Cauza decesului a fost legată de o ruptură de aortă, practic o disecţie de aortă, care nu are nicio legătură cu vaccinarea. În ceea ce priveşte primul caz raport, se află la Institutul de Medicină Legală care va stabili bineînţeles cauza decesului. După prima şi a doua doză de vaccin nu s-au înregistrat reacţii adverse, nu consderăm că există o relaţie de cauzalitate, însă vom aştepta datele oficiale”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că orice eveniment advers după vaccinare trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate. „Trebuie raportat şi stabilită relaţia de cauzalitate şi încadrarea acelui eveniment advers ca relaţie adversă sau dimpotrivă, ca reacţie coincidentă”, a precizat Gheorgiţă.

Ioan Dzitac, profesor universitar la Universitatea Agora din Oradea, a murit la mai bine de două săptămâni după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer-BioNTech, relatează Antena3.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici