Decizie în cazul lui Cristian Boureanu | Fostul parlamentar rămâne în arest. Tribunalul a schimbat sentinţa prin care a fost plasat sub control judiciar

Cristian Boureanu va rămâne în arest, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, să schimbe sentinţa dată, în primă instanţă, de Judecătoria Sectorului 1, conform căreia fostul parlamentar poate fi judecat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a agresat un poliţist rutier.

2250 afișări
Imaginea articolului Decizie în cazul lui Cristian Boureanu | Fostul parlamentar rămâne în arest. Tribunalul a schimbat sentinţa prin care a fost plasat sub control judiciar

Boureanu rămâne în arest.Tribunalul a schimbat sentinţa prin care a fost plasat sub control judiciar

Judecătoria Sectorului 1 a decis că omul de afaceri poate fi judecat sub control judiciar. Decizia nu a fost definitivă, iar procurorii au atacat-o la instanţa superioară, respectiv la Tribunalul Bucureşti.

„Admite contestaţia Parchetului. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. Menţine măsura arestării preventive, măsură care urmează a fi verificată până la 24 august 2017”, conform deciziei de miercuri a Tribunalului Bucureşti.

Dosarul lui Boureanu a fost judecat marţi la Tribunalul Capitalei. În cadrul dezbaterilor, fostul parlamentar le-a spus judecătorilor că îşi regretă faptele.

„Am în custodie un copil minor şi numai eu ştiu cât de greu a fost. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr şi am dus-o acasă. Regret ce s-a întâmplat. Sunt rezident american ştiu ce înseamnă conduita cu un poliţist. Nu a fost control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie. Nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu contravenţie. Am 45 de zile de arest, n-am cum să influenţez judecata. Voi avea grijă să respect condiţiile. Fata mea s-a mutat la mine şi a spus că nu pleacă până nu vin acasă. Eu sunt cel care întreţine familia, trebuie să plătesc şcoala fetei. Am spus în faţa judecătorului, eu dacă eram judecator, mă arestam preventiv”, le-a spus Cristian Boureanu judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

În replică, procurorii au susţinut că Boureanu nu recunoaşte acuzaţiile în ciuda probelor aduse la dosar, motiv pentru care, în opinia parchetului, nu este justificată eliberarea. Mai mult, procurorul de caz s-a referit şi la cauza în care fostul parlamentar este acuzat că şi-ar fi agresat fiica, menţionând că dosarul în care este judecat nu este prima abatere de la lege.

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Potrivit procurorilor, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie, Laura Dincă, iubita lui Cristian Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi "a creat o situaţie favorabilă fostului deputat". Astfel, declaraţia acesteia din 6 iulie este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici