Decizie radicală din cauza încălzirii globale: „uşa închisă sau amendă”

  • Comercianţii parizieni sunt amendaţi dacă ţin aerul condiţionat pornit şi uşa deschisă.
  • Uşile trebuie ţinute închise când aerul condiţionat este pornit, iar poliţia nu iartă încălcarea noului decret dat de către primărie.
  • În ultimele două săptămâni, comercianţii şi patronii de localuri şi servicii au fost informaţi că trebuie să respecte noua regulă.
  • De vineri s-au dat şi primele amenzi celor care au lăsat uşa deschisă.
11692 afișări
Imaginea articolului Decizie radicală din cauza încălzirii globale: „uşa închisă sau amendă”

Câte două patrule de poliţie locale fac turul oraşului zilnic pentru a vorbi cu vânzătorii şi patronii de localuri, întrucât, mai nou, este interzis să mai ţină uşa de la magazin/restaurant deschisă dacă pornesc aerul condiţionat, conform publicaţiei locale BFM.

 
Încă de pe 25 iulie, un decret semnat de către primarul Parisului prevede atenţionări verbale, dar şi amenzi de până la 150 de euro - pentru unităţile comerciale sau servicii care lasă uşile deschise când aerul condiţionat este pornit. Aceasta este o „măsură de combatere a risipei de energie”, anunţă instituţia.
 
„Dacă un comerciant spune că are o uşă stricată, dar vedem că face eforturi şi o înlocuieşte, nu îl amendăm”, mai spune primarul. 

Tot oraşul va fi „puricat”, iar cei care încalcă legea vor fi amendaţi. 

„Această măsură vrea să pună capăt unei practici aberante în contextul actual de urgenţă climatică şi criză energetică”, a argumentat primăria la sfârşitul lunii iulie.  

Parisul nu este primul oraş din Franţa care implementeză „uşa închisă sau amendă”.  Bourg-en-Bresse a emis un decret în acest sens pe 15 iulie, fiind primul oraş care vrea să-i descurajeze pe oameni să mai lase uşile/geamurile deschise când aerul condiţionat este pornit. Iar Besançon şi Lyon i-au urmat exemplul.

Ministrul Tranziţiei ecologice vrea însă ca obligaţia să se aplice în toate regiunile din Franţa, iar în acest sens, se vor emite decrete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici