DECLARAŢIA DE AVERE a deputatului Radu Babuş, cercetat într-un dosar alături de Radu Mazăre

Deputatul PSD Radu Babuş, cercetat alături de Radu Mazăre în dosarul privind vânzarea unor suprafeţe de teren din judeţul Constanţa, deţine, potrivit declaraţiei de avere, patru terenuri, un apartament în Constanţa, un Mercedes şi bijuterii, tablouri şi icoane de 23.000 de euro.

737 afișări
Imaginea articolului DECLARAŢIA DE AVERE a deputatului Radu Babuş, cercetat într-un dosar alături de Radu Mazăre

DECLARAŢIA DE AVERE a deputatului Radu Babuş, cercetat într-un dosar alături de Radu Mazăre (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Potrivit declaraţiei de avere, două din cele patru terenuri sunt în intravilan, în comuna tulceană Crişan, de 1.100 de metri pătraţi, şi în Mamaia, de 1.291 metri pătraţi, achiziţionate în 2007 şi, respectiv, 2008, iar celelalte două terenuri sunt agricole, în suprafaţă de nouă şi, respectiv, şase hectare, ambele în comuna Cerchez, achiziţionate în 2010.

Babuş mai deţine un apartament în Constanţa, de 59,7 metri pătraţi, achiziţionat în 2012, şi un autoturism Mercedes cumpărat în 2007.

Deputatul PSD mai are medalii, decoraţii, bijuterii de aur, tablouri, icoane şi timbre, în valoare de aproximativ 23.000 de euro, şi a acordat împrumuturi la două societăţi comerciale de 617.000 lei şi, respectiv, 50.850 lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Babuş nu are datorii, iar veniturile sale provenite din funcţia de deputat sunt de 83.988 lei, în timp ce soţia sa are venituri de 30.000 lei din funcţia de asistent manager.

Tototdată, Radu Babuş are venituri de 12.750 lei provenite de la un teren agricol dat în arendă.

În declaraţia de interese, Babuş menţionează că este asociat la două societăţi comerciale, Bora Tow SRL, Sat Vacanţă lot 3 şi Edilaeris Srl, Mamaia zona Cazino, terasa 7-8 şi este vicepreşedinte la organizaţia PSD Constanţa.

Radu Babuş a fost directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat, regie subordonată Primăriei municipiului Constanţa, din 2003 până în 2012. Din 2006, el a devenit consilier judeţean după demisia unui coleg, prelungindu-şi mandatul şi la alegerile din 2008 şi la cele din 2012.

Babuş este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Deputatul PSD de Constanţa Radu Babuş este cercetat de procurorii DNA pentru că a stabilit cu intenţie o valoare mai mică a unor bunuri scoase la vânzare de instituţie, dosarul fiind cel în care Radu Mazăre este anchetat pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Radu Babuş, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

De asemenea, anchetatorii au extins cercetările pe numele primarului Radu Mazăre pentru aceeaşi infracţiune, ca şi în cazul deputatului Babuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici