Declaraţia pe propria răspundere, vândută cu un leu într-o comună din judeţul Vrancea

Declaraţia pe propria răspundere, instituită pentru circulaţia persoanelor în timpul stării de urgenţă, este vândută cu un leu într-o comună din judeţul Vrancea. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să afle cui i-a venit ideea să comercializeze astfel de acte.

619 afișări
Imaginea articolului Declaraţia pe propria răspundere, vândută cu un leu într-o comună din judeţul Vrancea

Declaraţia pe propria răspundere, vândută cu un leu într-o comună din judeţul Vrancea

Potrivit primarului comunei Broşteni, Emilian Dumitriu, declaraţiile comercializate cu un leu ar fi circulat prin magazinele din sat. Pentru a-i prinde pe cei care încearcă să facă profit în astfel de situaţii, primarul a informat Poliţia.

„Ştiu că poliţiştii îl caută pe cel care a vrut să facă aşa ceva, din câte ştiu încă nu l-au găsit”, i-a spus corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Broşteni, Emilian Dumitriu.

Primarul a scris un mesaj pe Facebook pentru a-i convinge pe localnici să nu cumpere declaraţiile pe propria răspundere.

„Dragi broşteneni, am fost informat că declaraţiile lăsate la magazinele săteşti se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiţi respnsabili, să nu le vindeţi între voi, ele sunt gratuite şi aşa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog să mă anunţaţi, să-mi spuneţi persoana sau magazinul şi voi solicita o verificare amănunţită din partea poliţiei, pentru ca cei care nu sunt corecţi să fie identificaţi şi sancţionaţi”, a scris primarul pe reţeaua de socializare.

Poliţia Vrancea confirmă că în acest caz se desfăşoară o anchetă.

„Poliţiştii au făcut primele verificări la câteva magazine, încă nu au găsit declaraţiile despre care se discută. Ei vor face verificări în continuare”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu.

De asemenea, primarul îi roagă pe localnici să stea cât mai mult timp în case şi, astfel, să nu aibă nevoie de declaraţia pe propria răspundere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici