Video DECLARAŢIA ZILEI: Un primar PMP din Maramureş renunţă la „mărul otrăvit” al PSD, de care ar beneficia prin Codul Administrativ

Primarul PMP al oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş, Lucian Morar, renunţă la pensia specială de care ar beneficia prin Codul Administrativ, considerând-o „un măr otrăvit” al PSD pentru decredibilizarea edililor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

828 afișări

Lucian Morar a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că face apel la colegii săi din asociaţiile de primari din comune, oraşe şi municipii să îi urmeze exemplul.

„Cred că noul Cod Administrativ este o dovadă a faptului că PSD face orice pentru a cumpăra influenţa primarilor, fiind cunoscut faptul că, în special în mediul rural şi mic urban, electoratul este uşor de influenţat de primari. Prin pensiile speciale se doreşte decredibilizarea primarilor, care se bucură de încredere în rândul românilor, astfel încât aceştia să fie băgaţi în aceeaşi oală cu parlamentarii. Dacă în urma sesizării CCR de către preşedintele Klaus Iohannis, Codul Administrativ va fi declarat constituţional, voi semna în faţa unui notar o declaraţie pe proprie răspundere prin care voi renunţa la pensia specială de care aş beneficia ca primar şi voi notifica Casa Naţională de Pensii. Consider această pensie specială pentru primari un măr otrăvit al PSD şi fac apel la colegii din asociaţiile de primari din comune, oraşe şi municipii să renunţe şi ei”, a spus Morar.

Acesta consideră că pensiile trebuie să fie bazate doar pe contribuţii, începând cu preşedintele României, până la parlamentari, cu mici excepţii, cum ar fi militarii care au participat la misiuni în teatrele de operaţiuni.

„Noi, primarii, având salarii decente, vom avea şi contribuţii mai mari la pensii şi vom beneficia de pensii mai mari. Prin aceste pensii speciale, de care beneficiază tot mai multe categorii profesionale, se crează o discrepanţă cu restul societăţii”, a subliniat primarul din Ulmeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici