Delegarea judecătorilor la Ministerul Justiţiei va înceta pe 15 iulie

Delegarea judecătorilor la Ministerul Justiţiei va înceta pe 15 iulie, a decis, joi, Secţia pentru Judecători a CSM. Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei a propus la minister să fie pus un secretar de stat judecător care să gestioneze relaţia cu magistraţii.

252 afișări
Imaginea articolului Delegarea judecătorilor la Ministerul Justiţiei va înceta pe 15 iulie

Delegarea judecătorilor la Ministerul Justiţiei va înceta pe 15 iulie

Decizia vine după ce, anterior, Secţia pentru procurori a decis încetarea detaşării procurorilor la Ministerul Justiţiei, la cererea ministrului.

Ministrul Justiţieia motivat cererea susţinând că ministerul trebuie să angajeze personal propriu, pe care să-l formeze şi fidelizeze şi pe care să conteze pe mulţi ani.

Tudorel Toader ceruse transferul judecătorilor Constantin Udrea şi Raluca Gâlea, ambii judecători în Capitală, la Ministerul Justiţiei, solicitarea fiind respinsă de CSM. Ulterior, ministrul a cerut încetarea detaşărilor magistraţilor la Ministerul Justiţiei.

"Ministerul Justiţiei se reformează. Elementul esenţial al reformei: îndepărtarea magistraţilor detaşaţi în minister. Dacă scopul este un minister al justiţiei fără magistraţi, este o falsă reforma. Şi una periculoasă. Nu cunosc niciun minister al justiţiei din vreun stat membru în care magistraţii să aibă interzis. Este o premieră în UE, una tristă", a comentat pe Facebook Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici