Demisii la Spitalul Mioveni, după ce s-a decis ca unitatea să devină suport COVID-19. Manager: Să ieşi la luptă cu mâinile goale e greu

  • Mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19
  • Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului
  • Acesta recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”
5572 afișări
Imaginea articolului Demisii la Spitalul Mioveni, după ce s-a decis ca unitatea să devină suport COVID-19. Manager: Să ieşi la luptă cu mâinile goale e greu

Sursa foto: Facebook Spitalul Orasanesc Mioveni

Managerul Spitalului din Mioveni, Horia Trăilă, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că mai mulţi medici din unitatea pe care o conduce şi-au înaintat demisiile, dar nu au fost acceptate.

„Nu pot să accept. Nemulţumirea este legată de faptul că dacă ieşi la luptă trebuie să cunoşti câte gloanţe ai. Când ieşi la luptă cu mâinile goale e greu. Nu poţi face un plan”, a declarat Trăilă.

Acesta nu a precizat câţi medici au recurs la acest gest şi nici dacă spitalul va deveni, până la urmă, suport COVID-19. A afirmat însă că „va veni COVID peste noi. Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem laşi”.

„Aşteptăm nişte precizări de la Ministerul Sănătăţii. Echipamente avem din ce am achiziţionat şi ce am primit din donaţii. Măşti FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit nişte combinezoane care nu sunt pentru aşa ceva. (…) Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecţioase. (…) Pentru această infecţie e mai periculos decât un spital vechi”, a mai precizat managerul Spitalului din Mioveni.

La rândul său, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a declarat că vor veni echipamente la Mioveni.

„Este decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ca spitalul de la Mioveni să devină suport COVID-10 – n.r.), există avize DSP. Spitalul este compatibil. Nu avem niciun motiv să schimbăm decizia. Echipamentele vor veni”, a afirmat Soare.

Spitalul din Mioveni a fost inaugurat anul trecut şi a costat 68 de milioane de euro, fiind construit de la zero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici