Depozitul care a fost distrus în incendiul de la Galaţi nu respecta condiţiile ISU de avizare

Proprietarul halei din Galaţi, care a fost cuprinsă de un incendiu violent în urmă cu o săptămână a fost amendat de ISU, după ce s-a stabilit că nu erau respectate normele de securitate la incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

60 afișări
Imaginea articolului Depozitul care a fost distrus în incendiul de la Galaţi nu respecta condiţiile ISU de avizare

Depozitul care a fost distrus în incendiul de la Galaţi nu respecta condiţiile ISU de avizare

Incendiul din Bariera Traian, din Galaţi, care a provocat pagube de milioane de lei a pornit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit, au spus, vineri, reprezentanţii ISU, la prezentarea concluziilor provizorii ale anchetei derulate.

„Pagubele nu au fost stabilite în totalitate. Oricum, cea mai mare problemă este la firma care deţine depozitul. Acolo fusese adusă toată materia primă a societăţii chiar cu câteva zile înainte de incendiu, acum se face inventar. Firma este în insolvenţă, are adminstrator judiciar. Valoarea pagubelor este cu siguranţă de ordinul milioanelor de lei la societatea comercială aflată în insolvenţă iar la firmele din vecinătate, de ordinul sutelor de mii de lei”, a declarat, vineri, colonelul Ion Toma, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Potrivit sursei citate, pompierii au amendat cu 7.000 de lei compania care deţine depozitul care s-a făcut scrum, deoarece nu s-au respectat normele de securitate la incendiu. Concret, nu erau respectate condiţiile de avizare pentru activitatea din clădirea distrusă de flăcări.

„După finalizarea cercetărilor vom aplica noi sancţiuni, se poate ajunge până la 100.000 de lei şi închiderea activităţii în zonă. Tot atunci vom stabili şi persoanele vinovate”, a precizat colonelul Ion Toma.

Incendiul la depozitul din Galaţi a izbucnit luni, 7 august. Pompierii au reuşit să îl stingă după aproape 24 de ore. La intervenţie au participat circa 100 de pompieri, 16 autospeciale ISU şi două autocisterne de la sociatatea Apă-Canal.

Depozitul unde se produc mase plastice şi o croitorie aflată în curte au ars în întregime şi s-au prăbuşit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici