Deputat din Opoziţie, după întâlnirea cu delegaţia PE: Tăriceanu a spus că vrea parteneriat pe legile justiţiei

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că Liviu Dragnea a invocat „principiul subsidiarităţii” într-o discuţie cu oficialii PE, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a spus că susţine un parteneriat pe legile justiţiei.

937 afișări
Imaginea articolului Deputat din Opoziţie, după întâlnirea cu delegaţia PE: Tăriceanu a spus că vrea parteneriat pe legile justiţiei

Deputat din Opoziţie, după întâlnirea cu delegaţia PE: Tăriceanu a spus că vrea parteneriat pe legile justiţiei

„Întâlnirea cu dl Tajani a fost o bună ocazie de a avea şi în România o demonstraţie că în faţa partenerilor europeni dublul discurs nu rezistă. Astăzi, cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului au primit o nouă palmă usturătoare din partea reprezentanţilor UE, pentru că au considerat că fiind invitaţi în Parlamentul României este foarte posibil ca politica dezastruoasă din plan intern să fie acoperită de discursuri care sună bine însă nu sunt credibile. Mesajul a fost unul foarte clar. Dacă se discută despre derapaje în privinţa respectării valorilor europene, discuţiile nu au nicio legătură cu sancţionarea poporului român. Discuţiile ţin de capacitatea de guvernare a celor care deţin în momentul de faţă puterea”, a declarat miercuri, la Parlament, Raluca Turcan.

Aceasta a spus că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat la întrevedere că îşi doreşte punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Ne-am fi dorit azi ca măcar în acel 12-lea ceas, cei doi preşedinţi să nu mai încerce să cosmetizeze ce se întâmplă în România şi discuţia să fie tranşantă. Vă dau un exemplu. Dl Tăriceanu a spus că îşi doreşte un parteneriat pe legile justiţiei, care să ia în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia. Acesta este un dublu limbaj, pentru că PNL a solicitat ca legile justiţiei să fie corectate în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările din MCV. Dacă doreau să acţioneze, o puteau face până acum”, a afirmat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a menţionat că liderul Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus la rândul său că trebuie respectat principiul subsidiarităţii.

„Dl Dragnea a sperat, în discursul introductiv, să bată puţin obrazul oficialilor europeni că nu vin ei să ne facă regulile la noi acasă şi că principiul subsidiarităţii trebuie respectat, or răspunsul oficialilor europeni a fost foarte usturător, transmiţând-i dlui Dragnea că valorile europene nu au nicio legătură cu subsidiaritatea, valorile europene au fost la temelia aderării ţării noastre în UE”, a conchis Raluca Turcan.

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a adăugat că oficialii europeni au explicat faptul că Rezoluţia adoptată în PE nu este o critică la adresa poporului român.

„Este un mesaj care le-ar fi dat încredere românilor. Reprezentanţii PE au spus că acea Rezoluţie nu are nicio legătură cu poporul român, nu este împotriva românilor, nu este împotriva României, este o Rezoluţie care atrage atenţia Guvernului României cu privire la derapaje în statul de drept. Acest mesaj trebuie auzit de toţi românii pentru că este un mesaj de încredere care vine de la PE. În ceasul al 12-lea au încredere în noi”, a declarat Cîţu.

Liberalul a menţionat că România a fost comparată cu Venezuela.

„A fost o discuţie despre respectarea valorilor fundamentale în UE şi nu sunt negociabile. Şi să fii comparat cu Venezuela sau Turcia nu este un lucru foarte bun într-o discuţie la acest nivel. Discuţia a fost de genul acesta, şi cred că era preşedintele Tajani care a spus că şi atunci când criticăm guvernul din Venezuela nu avem nimic cu poporul venezuelean, când criticăm guvernul din Turcia nu avem nimic cu poporul turc şi aşa mai departe. A dat chiar exemplul Italiei, care acum trece printr-o procedură de deficit excesiv şi a spus că atunci când critică deciziile guvernului italian nu critică poporul italian şi în acest context a fost introdusă şi România”, a relatat Cîţu.

O delegaţie a Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Parlament, o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi cu liderii partidelor parlamentare.

Delegaţia PE a mai avut, miercuri, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici