Deputatul Emanuel Ungureanu: Spitalul Bagdsar Arseni, amendat de mai multe ori de DSP. Sancţiunile, prea mici

Deputatul Emanuel Ungureanu susţine că reprezentanţii Spitalului „Bagdsar Arseni” au miniţit când au declarat că nu au date despre cum se face curăţenia în unitatea sanitară, adăugând că spitalul a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de mai multe ori.

248 afișări
Imaginea articolului Deputatul Emanuel Ungureanu: Spitalul Bagdsar Arseni, amendat de mai multe ori de DSP. Sancţiunile, prea mici

Deputatul Emanuel Ungureanu: Spitalul Bagdsar Arseni, amendat de mai multe ori de DSP. Sancţiunile, prea mici

„Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni a minţit cu neruşinare ieri spunând la Digi 24 că nu are date clare despre modul precar în care se face curăţenia în această unitate sanitară! De fapt, conducerea Bagdasar Arseni a ascuns faptul că în luna octombrie-noiembrie a primit mai multe amenzi din partea. Direcţiei de Sănătate Publică pentru multiple nereguli care vizează nu doar curăţenia ci, mai grav, neraportarea infecţiilor nosocomiale”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Deputatul publică şi sancţiunile primite de Spitalul „Bagdasar Arseni” în luna noiembrie 2019.

„Sancţiune în valoare de 30.000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare a instalaţiilor de evacuare a apelor uzate. Trei amenzi de câte 2.000 de lei pentru personalul care nu a depistat, raportat infecţiile nosocomiale şi nu au respectat protocoalele de lucru. O altă amendă de 2.000 de lei a fost aplicată unei persoane care nu a verificat aparatura pentru sterilizare. Nu în ultimul rând, cu 2000 de lei a fost amendată o persoană de la firma care asigură întinsul jegului pe pereţi în acest spital, SC Universal Med Cleaning SRL pentru nerespectarea protocoalelor de lucru”, conform sursei citate.

Emanuel Ungureanu spune că este clar că aceste amenzi sunt „mult prea mici” şi „nu sperie firmele de curăţenie care nu îşi fac treaba în spitale”.

„Din informaţiile pe care le deţin Inspecţia Sanitară de Stat este în control la această oră la Spitalul Bagdasar Arseni, în mod clar managementul spitalului nu îşi face datoria şi trebuie sancţionat drastic de Ministerul Sănătăţii. Mizeria şi incompetenţa, ucid!”, conchide sursa menţionată.

Deputatul Emanuel Ungureanu a cerut, duminică, să se facă verificări la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală după ce a primit imagini în care apar infirmiere ce spală pereţii cu mopul murdar.

„Imagini obişnuite din Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti! Infirmierele mânjesc pereţii cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria şi pe culoare. Cu aceleaşi instrumente infecte se face aşa zisa curăţenie şi prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătăţii să mobilizeze urgent resursele necesare pentru ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice. Jegul gros pe care l-am documentat în vizitele neanunţate prin zeci de spitale româneşti, în aceşti ultimi 3 ani, dovedeşte că foarte multe infirmiere, ori nu ştiu cu ce să facă curăţenie, ori nu au cu ce, ori nu ştiu cum, ori nu contează pentru că s-au angajat pe pile, ori toate la un loc”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Ungureanu a precizat că imaginile i-au fost transmise de o persoană martoră la activitatea infirmierelor. Deputatul a cerut ca DSP Bucureşti să demareze un control.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni”, Florin Bica, a precizat la Digi24 că „Nu o văd zilnic (situaţia, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curăţenia spaţiilor publice are nişte condiţii de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri şi sunt verificate de asistente şefe. (...) Legat de aceste imagini, fără discuţie că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate. Faptul că se curăţă pereţii cu un mop e datorat acoperirii pereţilor cu linoleum antistatic, iar din imaginile pe care le-am văzut, holul este un hol intens circulat, fiind cel din zona de acces în spital şi în zona UPU şi zona de asteptare pentru radiologice. În zona repsectivă circulă doar persoane civile, nu pacienţi”.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că în imaginile pe care le-a primit nu a observat că infirmierele care spălau pereţii au folosit mopul şi pentru podea: „Nu văd drumul de la podea la perete. Nu contest că nu ar exista. Dacă există, mai departe, acest lucru se traduce în sancţiuni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici