Deputatul PSD Ciprian Nica ar vota pentru introducerea menţiunii "popor creştin" în Constituţie

Deputat PSD Ciprian Nica a declarat, miercuri, că el ar susţine ideea introducerii în legea fundamentală a unei prevederi în ceea ce priveşte calitatea de popor creştin a românilor, în preambulul noii Constituţii.

161 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Ciprian Nica ar vota pentru introducerea menţiunii "popor creştin" în Constituţie

Deputatul PSD Ciprian Nica ar vota pentru introducerea menţiunii "popor creştin" în Constituţie (Imagine: Thomas Dan / Mediafaxfoto)

Nica a fost întrebat cum vede ideea ca în textul Constituţiei să existe menţionat numele lui Dumnezeu, propunere susţinută de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

"Cum eu îl cunosc pe IPS Teofan şi ştiu trăirea lui religioasă deosebită care mie mi-a ajuns la inimă iar ca fapt generalizator al nostru al românilor noi suntem un popor creştin ortodox prin excelenţă şi catolici... Probabil în preambulul Constituţiei să scriem undeva că suntem popor creştin nu este rău, pentru că din păcate eu observ o ofensivă a altor secte religioase care numai în credinţa lui Dumnezeu nu te duc şi noi, poporul român, dacă am rezistat de 2.000 de ani sau poate de mai mult timp, de când l-am avut pe domnul Isus Cristos numai cu credinţa lui Dumnezeu am rezistat. Cred că nu e rea ideea", a răspuns deputatul PSD.

El a fost chestionat de jurnalişti dacă ar vota pentru introducerea unei astfel de propuneri în cadrul comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

"Bineînţeles că aş vota, depinde însă forma pe care i-o dăm, că este Constituţia şi trebuie să găseşti o asemenea formulă încât să nu supere nici pe alţii, nici să pară că ne-am întors în altă epocă. Să nu uităm că suntem creştin ortodocşi şi credem în Dumnezeu şi în Sfânta Treime", a mai spus Nica.

Sinodului mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei a hotărât iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii în viitoarea Constituţie a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, remis miercuri agenţiei MEDIAFAX, Sindodul mitropolitan a hotărât în şedinţa din 5 martie, printre altele, "iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici