Deputatul USR, Adrian Wiener: Numărul real de cazuri Covid-19 este mult mai mare. Suntem în plin val şase

Spitalele ar putea fi inundate de pacienţi Covid în perioada următoare, spune la RFI deputatul USR Adrian Wiener. Medicul parlamentar declară că România este în plin val şase al pandemiei şi crede că numărul real de infectări este mult mai mare decât cel prezentat oficial de autorităţi.

674 afișări
Imaginea articolului Deputatul USR, Adrian Wiener: Numărul real de cazuri Covid-19 este mult mai mare. Suntem în plin val şase

Deputatul USR, Adrian Wiener: Numărul real de cazuri Covid-19 este mult mai mare. Suntem în plin val şase

Adrian Wiener spune pe fondul agravării bilanţului Covid-19 în România că ”suntem pe o curbă de creştere exponenţială”.

„Acum două săptămâni am avut, în fapt, cea mai mare creştere de la o săptămână la alta a numărului de cazuri de la începutul pandemiei, 94%. Merită un comentariu aici. Numărul cazurilor este la o rată de pozitivare de peste 20%. Asta înseamnă practic că testarea este mult-mult în urma infectărilor,
recomandările fiind ca rata de pozitivare, astfel încât starea să fie eficientă în controlul pandemic, să fie undeva între 5% şi 10%, adică să fie un instrument prospectiv, nu doar reactiv, în a confirma ceea ce ştim din urmă. De altfel, datorită contagiozităţii mari a noii variante care circulă, BA 5, presupunem că este dominantă în România, avem toate motivele să credem asta, raportul dintre numărul cazurilor depistate şi cel nedepistat este de 1 la 10, probabil, comparativ de exemplu cu ce aveam în valul Delta, de 1 la 5. Şi atunci, numerele care ni se comunică oficial evident sunt doar un reper formal mult-mult în urma realităţii”, adaugă parlamentarul USR.

El afirmă că că numărul real de infectări este mai mare.

„Semnalele de la Ministerul Sănătăţii nu sunt deloc de mobilizare, de reacţie a oamenilor în faţa evident valului şase în care deja ne aflăm. Am văzut un ministru al Sănătăţii oarecum resemnat, care nu recomanda nici măcar vaccinarea, când în toată lumea se menţine această indicaţie, doza a patra, de exemplu, la persoanele peste 50 de ani sau la cele tarate cu afecţiuni cronice, eficienţa vaccinului se menţine în zona protejării faţă de forma severă de boală sau faţă de deces (...). Având un număr foarte mare de cazuri şi la persoane infectate anterior, e foarte probabil ca spitalele să fie inundate şi secţiile Covid să fie inundate de pacienţi”, apreciază Adrian Wiener.

Adrian Wiener crede că autorităţile ar trebui să facă ”recomandări ferme pentru pacienţii vulnerabili, pentru pacienţii vârstnici, recomandări ferme pentru vaccinare, pentru purtarea măştii, pentru grijă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici