Deşeuri ambulante prin Capitală. Protecţia mediului are un buget important

  • În Sectorul 1 din Bucureşti găsim deşeuri aruncate pe marginea drumului
  • Guvernul a alocat 6,6 miliarde de lei pentru colectarea deşeurilor
  • Protecţia mediului are un buget de 1,5% din PIB
677 afișări
Imaginea articolului  Deşeuri ambulante prin Capitală. Protecţia mediului are un buget important

Deşeuri ambulante prin Capitală

Guvernul a alocat 1,5% din PIB pentru protecţia mediului în 2019, potrivit datelor INS. Cei mai mulţi bani s-au dus pe colectarea deşeurilor. Suma reprezintă peste 40% din totalul alocat. Cu toate astea, încă mai apar deşeuri aruncate illegal pe marginea drumului, chiar în inima Capitalei.

Iată ce spune Marius Dascălu, cetăţean Sector 1, ”Când ies la alergat este drăguţ când o iau pe aici pe lângă pădurea Băneasa, prin natură, mai puţin când ajung în zona unde lumea îşi aruncă gunoaiele. Dacă mergem mai departe am văzut aşa: avem paturi, canapele..

”Statul acordă pentru protecţia mediului jumătate din bugetul pentru educaţie. Peste 6,6 miliarde de lei a plătit statul pe gestionarea deşeurilor în 2019. Chiar şi aşa, în sectorul 1,  cel mai bogat dintre sectoarele din Bucureşti, e plin de gunoaie pe marginea drumului”, a transmis Laura Albu corespondent Aleph News.

Alin Tănase, coordonator Green Peace, a spus: ”Avem un target de 50% de reciclat până în 2020, suntem la 8-10% la nivel de ţară. Practic stăm de 5 ori mai prost decât ar trebui să stăm. Poţi să laşi topoganul de la bloc doar pentru fracţia umedă şi pentru celelalte să le colectezi separate şi tot trebuie să ieşi din casă, să cobori, să le laşi joss au să le duci la ghenă, e un pas în plus. Mai greu pentru oameni să facă lucrul ăsta, mai ales că suntem destul de comozi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici