Deşeuri medicale abandonate lângă un râu din Teleorman de o firmă care se ocupă de colectarea lor

Mai multe deşeuri medicale au fost descoperite într-o groapă din apropierea satului Slăveşti, din judeţul Teleorman. Poliţiştii au stabilit că responsabilă de această situaţie este chiar o societate care are ca obiect de activitate colectarea şi transportul deşeurilor medicale.

862 afișări
Imaginea articolului Deşeuri medicale abandonate lângă un râu din Teleorman de o firmă care se ocupă de colectarea lor

Deşeuri medicale abandonate lângă un râu din Teleorman de o firmă care se ocupă de colectarea lor

Deşeurile au fost descoperite de poliţişti într-o groapă cu o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi şi adâncă de circa 3 metri, situată în extravilanul satului Slăveşti, în vecinătatea râului Teleorman. Deşeurile erau abandonate în recipiente de colectare, cum ar fi saci, bidoane sau cutii, susţin poliţiştii.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle. Cercetările au arătat că responsabilă pentru situaţie este o societate comercială al cărei obiect de activitate este colectarea şi transportul în vederea eliminării în condiţii ecologice a deşeurilor medicale", se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

Comisarii Gărzii de Mediu au prelevat probe din apa râului şi le-au trimis la analize.

„Ieri (miercuri-n.r.) s-au prelevat probe şi mostrele au fost trimise la laborator spre analiză. În judeţul Teleorman nu ne-am mai confruntat până acum cu o astfel de situaţie. S-a identificat firma responsabilă şi i-am pus în vedere să elimine deşeurile medicale de acolo, să asigure paza zonei până la eliminarea lor totală şi le-am aplicat şi o sancţiune în valoarea de 40.000 de lei“, a declarat Gabriela Horumbă, comisar şef al Gărzii de Mediu Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici