Desfiinţarea SIIJ bate la usă. Proiectul se află în ultimele etape procedurale

  • În Senat are loc o primă discuţie în comisia juridică asupra desfiinţării SIIJ
  • Stelian Ion: Dorim să adoptăm în procedura de urgenţă desfiinţarea SIIJ
  • Stelian Ion: Argumentele pentru desfiinţarea SIIJ vin din statistici
  • Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor cu un amendament prin care CSM trebuie să dea aviz pentru trimiterea în judecată a magistraţilor
543 afișări
Imaginea articolului Desfiinţarea SIIJ bate la usă. Proiectul se află în ultimele etape procedurale

Desfiinţarea SIIJ bate la usă. Proiectul se află în Comisia Juridică din a doua cameră a Parlamentului

Stelian Ion, ministrul Justiţiei insistă asupra desfiinţării SIIJ, secţia specială care investighează Infracţiunile din Justiţie. A încercat să-i convingă pe parlamentarii din Comisia Juridică să dea aviz pentru proiect.
 
Parlamentarii PSD au anunţat din start că nu vor vota în procedura de urgenţă. Ei vor să aştepte decizia Comisiei de la Veneţia, care în iulie va formula un punct de vedere.  
 
Desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie se află la Comisia juridică din Senat, unde are loc primă discutie pe proiectul de desfiintare SIIJ votat de Camera Deputatilor unde problema nu e neapărat desfiinţarea, ci amendamentul privind avizul CSM pe trimiterea în judecată a magistraţilor.
 
Până la desfiinţare, implicit adoptarea proiectului în Senat, va mai trece timp, iar Comisia de la Veneţia va emite un punct de vedere abia în iulie. 
 
În argumentaţia privind desfiinţarea, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, spune că se bazează pe cifre. Secţia Specială a avut peste 6.000 de cazuri în lucru şi doar 2 le-a trimis în instanţă. Doreşte ca desfiinţarea SIIJ să fie adoptată în procedură de urgneţă. Opiniile magistraţilor sunt diferite, astfel ministrul nu a reuşit să capete sprijin politic. 
 
Stelian Ion mai spune că cetăţenii trebuie să aibă încredere să se prezinte in faţa justiţiei. Şi doar în legile justiţiei vor exista reglementări care privesc garanţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici