Detalii despre testarea naţională pentru Covid-19, care va avea loc după 1 iunie. Ce spune ministrul Sănătăţii

  • După 1 iunie va avea loc o testare naţională pentru Covid-19
  • Ministrul Sănătăţii susşine că această testare va arăta gradul de imunitate al oamenilor
  • Tătaru spune că testarea are ca scop verificarea evoluţiei epidemiei de Covid-19 în toamnă
2955 afișări
Imaginea articolului Detalii despre testarea naţională pentru Covid-19, care va avea loc după 1 iunie. Ce spune ministrul Sănătăţii

Nu scapi de testarea pentru Covid-19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că după 1 iunie va avea loc o testare naţională pentru a vedea imunitatea populaţiei, dar şi evoluţia epidemiei de coronavirus.

”După 1 iunie, în funcţie de evoluţia pantei descendente a curbei, vom începe un studiu pe evaluare la nivel naţional, regional şi local, a persoanelor voluntare, unde se va verifica imunitatea. Avem o marjă în care putem calcula această imunitate, încât putem evalua trecerea României prin pandemie, precum şi putem prognoza evoluţia viitoare, în toamnă-iarnă”, a declarat Nelu Tătaru.
 
România are peste 15 mii de cazuri cu noul coronavirus, iar bilanţul morţilor se apropie de 1000. Sunt totuşi şi veşti bune. Peste 7000 de români s-au vindecat de covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici