SOLIDARITATE  Deţinuţii din Penitenciarul Iaşi au donat bani unei fundaţii care împarte mâncare persoanelor defavorizate

  • Mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Iaşi au donat bani unei fundaţii
  • Asociaţia oferă mâncare bolnavilor cronici, bătrânilor singuri, familiilor monoparentale sau cu mai mulţi copii din trei localităţi din judeţul Neamţ
  • Aproximativ 150 de persoane din comunele Săvineşti, Dumbrava Roşie şi oraşul Roznov primesc, zilnic, câte o masă caldă
129 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii din Penitenciarul Iaşi au donat bani unei fundaţii care împarte mâncare persoanelor defavorizate

Deţinuţii din Penitenciarul Iaşi au donat bani unei fundaţii care împarte mâncare persoanelor defavorizate

Câţiva deţinuţi din Penitenciarul Iaşi au făcut cereri pentru retragerea unor sume de bani din conturile personale, pe care le-au donat unei fundaţii din judeţul Neamţ care împarte mâncare la aproximativ 150 de persoane defavorizate din trei localităţi.

„Au adresat administraţiei locului de deţinere o solicitare, iar ca obiect este donarea de sume de bani din conturile personale către o fundaţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, Carla Carmen Diaconu.

Banii vor ajunge în conturile Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială care, prin angajaţii şi voluntarii acesteia, de aproximativ o săptămână, este alături de persoanele sensibile din punct de vedere al sănătăţii sau de cele care se află în imposibilitatea de a se autogospodări.

„Încercăm să distribuim mâncare persoanelor vulnerabile, fie că vorbim de bolnavi cronici, bătrâni singuri, familii monoparentale şi familii cu mai mulţi copii cu o situaţie financiară precară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Corina Băhneanu, unul dintre angajaţii fundaţiei.

Aproximativ 150 de persoane din comunele Săvineşti, Dumbrava Roşie şi oraşul Roznov primesc, zilnic, câte o masă caldă. Beneficiarii sunt identificaţi cu sprijinul birourilor de asistenţă socială din cadrul primăriilor, cu care sunt încheiate acorduri de parteneriat.

„Încercăm să distribuim în condiţii cât mai bune, împreună cu primăriile din zonă. Avem parteneriat cu Primăria Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Roznov. Un reprezentant al nostru, care este voluntar, merge cu cineva de la primărie şi distribuie în funcţie de cum au prioritizat ei beneficiarii. La Săvineşti sunt în jur de 70 de beneficiari, la Dumbrava Roşie sunt aproximativ 50 şi la Roznov 25”, a mai spus Corina Băhneanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici