Detoxifierea, regula de aur pentru menţinerea sănătăţii şi întreţinerea frumuseţii. Recomandarea nutriţionistului

  • Organismul nostru este bombardat zilnic cu toxine
  • În principal, toxinele vin din alimentele nesănătoase
  • Curăţarea constantă a organismului este esenţială pentru menţinerea sănătăţii
512 afișări
Imaginea articolului Detoxifierea, regula de aur pentru menţinerea sănătăţii şi întreţinerea frumuseţii. Recomandarea nutriţionistului

Detoxifierea, regula de aur pentru menţinerea sănătăţii şi întreţinerea frumuseţii

Detoxifierea este un proces important atât pentru menţinerea sănătăţii, cât şi pentru întreţinerea frumuseţii. Medicii nutriţionişti recomandă cel puţin două astfel de cure pe an.

Ştefania Lăcustoiu apelează la detox pentru întărirea stării de sănătate şi recomandă sucurile cu ţelină şi portocală sau sfeclă şi morcov, ce pot fi preparate de acasă.

„Personal, o dată pe lună, ţin o singură zi, dar aceasta constă în multe sucuri naturale, smoothie-uri. Elimin proteina animală în acea zi, dar este o singură zi pe lună în care doresc să-mi dau eu un reset organismului”, spune Ştefania Lăcustoiu, wellness coach.

Nutriţionistul Cristian Mărgărit spune că, în curele de detoxifiere, trebuie să consumăm multe sucuri de legume şi fructe. Adică introducem în organism fibre care hrănesc bacteriile prietenoase şi care reglează atât tranzitul intestinal cât şi microbiomul.

Recomandă plante precum cruciferele. „Ştim că detoxifierea are două faze şi atunci când faza a doua este supraîncărcată din cauza alimentaţiei greşite, aceste crucifere cum ar fi varza, broccoli, conopida, ruccola, mustarul, ajută să detoxifieze mai bine aceste substanţe toxice”, explică nutriţionistul.

Cristian Mărgărit mai spune că este important să producem mai puţine toxine în corpul nostru. Pe lângă cele provenite din prăjeli sau din alimente nesănătoase, există toxinele produse de bacteriile din tubul digestiv, de flora intestinală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici