Deva: Aproximativ 900.000 de buletine de vot care urmau să între în tipar, distruse la o tipografie

Aproximativ 900.000 de buletine de vot care urmau să intre în tipar au fost distruse de apă în timpul operaţiunilor de stingere a unui incendiu izbucnit, duminică, într-o tipografie din municipiul Deva, flăcările distrugând afişe ale candidaţilor la primării din judeţul Hunedoara.

284 afișări
Imaginea articolului Deva: Aproximativ 900.000 de buletine de vot care urmau să între în tipar, distruse la o tipografie

Deva: Aproximativ 900.000 de buletine de vot care urmau să între în tipar, distruse la o tipografie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit subprefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, aproximativ 900.000 de buletine de vot, adică 27 de role de hârtie cu buletine de vot care urmau să intre în tipar, au fost distruse de apă în timpul acţiunii de stingere a unui incendiu izbucnit la tipografia Graphotipex din Deva.

Potecă a afirmat că incendiul nu a fost de mari dimensiuni, însă intervenţia pompierilor a trebuit să fie promptă fiindcă într-o altă încăpere a tipografiei erau depozitate 200.000 de buletine de vot, tipărite pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, care erau păzite de jandarmi.

Potrivit sursei citate, în incendiu au ars şi afişe ale candidaţilor la diferite primării din judeţul Huneodara.

Totodată, Potecă a declarat că a solicitat sprijin guvernamental pentru înlocuirea rolelor de hârtie distruse.

Reprezentanţii ISU Hunedoara fac cercetări pentru stabilirea cauzelor incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici