Deva: O cisternă cu butan s-a răsturnat pe DN68. 15 familii care locuiesc în apropiere au fost evacuate

O cisternă cu butan s-a răsturnat, miercuri seară, în localitatea hunedoreană Dobra, pe DN 68, între Deva şi Lugoj, existând pericol de explozie, la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia rutieră în zonă fiind blocată pe ambele sensuri.

386 afișări
Imaginea articolului Deva: O cisternă cu butan s-a răsturnat pe DN68. 15 familii care locuiesc în apropiere au fost evacuate

Maşini (Imagine: Mediafax Foto)

Cincisprezece familii care locuiesc în apropierea DN 68, în localitatea hunedoreană Dobra, au fost evacuate preventiv, miercuri seară, scurgerea de combustibil fiind, între timp, oprită.

Adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Claudiu Achim, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele 15 familii au fost evacuate preventiv, întrucât, deşi scurgerea de combustibil a fost oprită, gazul poate să ridice din nou probleme în momentul în care cisterna va fi ridicată.

"În acest moment nu mai există pericol de explozie, iar scurgerea de combustibil s-a oprit. Monitorizăm cisterna şi aşteptăm o macara care să o ridice, iar pentru că atunci este posibil să devină instabil gazul din cisternă am luat măsura preventivă de a evacua 15 familii care locuiesc în apropiere", a spus Claudiu Achim.

Potrivit acestuia, oamenii evacuaţi au fost înţelegători şi au mers la prieteni.

Circulaţia rutieră în zonă este în continuare blocată pe ambele sensuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici