Dezastru ecologic în California: o scurgere de petrol a ucis sute de peşti şi de păsări

  • O pată de petrol produce panică California, după ce spargerea unei conducte.
  • Deversarea a adus cel puţin 126.000 de galoane de petrol în Pacific, în largul coastei localităţii Orange.
  • S-a creat astfel o pată de petrol de 13 mile pătrate.
169 afișări
Imaginea articolului Dezastru ecologic în California: o scurgere de petrol a ucis sute de peşti şi de păsări

Dezastru ecologic în California: o scurgere de petrol a ucis sute de peşti şi de păsări

New York Times relatează că sute de peşti şi păsări sunt moarte. Potrivit oficialilor locali, scurgerea a avut loc la trei mile de coasta Newport Beach din cauza unei defecţiuni a unei conducte de petrol conectată la o platformă petrolieră offshore numită Elly, operată de Beta Offshore.

Paza de coastă a SUA a declarat că echipajele au „recuperat” aproximativ 3.150 de litri de petrol.

Patruzeci de bărci au fost implicate în curăţare şi a fost creată o barieră plutitoare, pentru a ajuta la conţinerea uleiului.

Primarul din Huntington Beach, Kim Carr, a declarat într-o conferinţă de presă că deversarea a fost „una dintre cele mai devastatoare situaţii cu care s-a confruntat comunitatea noastră în ultimele decenii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici