Dezastru pe Aeroportul Internaţional Timişoara. 94% din angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar traficul a scăzut cu peste 90%

  • Efectele pandemiei se resimt acut pe Aeroportul Internaţional Timişoara
  • Declinul a început pe data de 20 martie, când s-au întrerupt toate zborurile comerciale cu pasageri
  • La această oră 190 de angajaţi din 232 sunt în şomaj tehnic
  • Zilele acestea directorul a început să semneze note de preaviz pentru alţi 20 de salariaţi
  • Dacă Guvernul nu intervine de urgenţă, Aeroportul va intra în incapacitatea de plată
7449 afișări
Imaginea articolului Dezastru pe Aeroportul Internaţional Timişoara. 94% din angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar traficul a scăzut cu peste 90%

Aeroportul Internaţional Timişoara

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara spune că în 2019 aerogara din Banat a fost tranzitată de peste 1,5 milioane de pasageri.  Astăzi în Aeroportul Timişoara bate vântul.

Măsurile extreme pentru limitarea răspândirii coronavirusului care au vizat, printre altele, suspendarea curselor aeriene au adus Aeroportul în pragul insolvenţei. Dan spune că deşi s-a deschis traficul pe ruta Timişoara – Bucureşti, numărul pasagerilor este extrem de redus.

Dacă anul trecut aeroportul era tranzitat de aproximativ 2.000 de pasageri pe zi, care circulau pe rutele interne, acum numărul este de doar 84 de persoane. Prin urmare, ridicarea restricţiilor de trafic este necesară. Potrivit lui Dan Idolu, în acest moment pasagerii români au fost preluaţi de aerogările din Budapesta, Belgrad şi Sofia.

Pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara mai lucrează în prezent doar 6 % din personal, restul fiind în şomaj tehnic. În consecinţă aeroportul mai are bani în conturi pentru a supravieţui doar până pe 1 iulie.
 
„Noi am funcţionat ca o societate comercială pe acţiuni pe principii economice şi ne având venituri, începând din 20 martie, sau 98% sau redus veniturile, este evident că este o situaţie dezastruoasă. Traficul a scăzut undeva la 99%, veniturile 91, 2 în funcţie de lună, începând cu luna martie când am avut 67% scăderea veniturilor, a urmat aprilie şi mai dezastru, care continuă şi în această perioadă din luna iunie”, a spus Dan Idolu, director AIT Traian Vuia. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici